Sangria zonder alcohol, oftewel: how do you resist something with a cherry on top?

Dit is de naam “recept” amper waardig, maar Ettie vroeg het with a cherry on top. And I’m powerless to the cherry. 

Ik maakte het speciaal voor Les Petits Pois in Ecarlate’s buik.

Sangria zonder alcohol

Wat heb je nodig?

  • 1 fles appel-kersensap of druivensap (Oorspronkelijk wilde ik druivensap gebruiken, maar dat hadden ze niet. Appel-kersensap bleek een goede vervanger.)
  • 1 grote zoete knapperige appel (Ik besef dat dit hoge verwachtingen zijn om van één appel te hebben. Daarom mogen twee kleine appeltjes ook. Maar alleen als ze schattig zijn. Op vlak van knapperig- en zoetheid zou ik geen toegevingen doen.)
  • 2 perziken
  • 2 sinaasappels
  • Trosje pitloze witte druiven
  • ½ cavaillon of galiameloen (Hier had ik zelf niet op tijd aan gedacht, maar de volgende keer doe ik er absoluut meloen bij!)
  • ½ citroen
  • ½ liter spuitwater
  • IJsblokjes
  • Optioneel: kaneelpoeder (Ik liet dit weg omdat kaneel blijkbaar niet het beste idee is voor een zwangere vrouw. Eten tijdens een zwangerschap, het blijkt een mijnenveld te zijn. Gelukkig is Google één van m’n beste vrienden. Als je tijd hebt, moet je trouwens eens “Princess of the Podrace” googlen. Zomaar hoor.)

Wat moet je doen?

  1. De fruitjes snijden. De appel, perziken (en meloen) in blokjes. De druifjes in twee. De sinaasappels à vif – dus de partjes tussen de vliesjes uit(*) – en vergeet niet het sap op te vangen in je sangriakom! En de halve citroen in dunne schijfjes.
  2. Doe alle fruitjes in de sangriakom, strooi er eventueel wat kaneelpoeder over, giet het appel-kersensap (of druivensap) erbij en zet koel weg.
  3. Werk de virgin sangria ongeveer een kwartiertje op voorhand af met véél ijsblokjes en een halve liter spuitwater.
  4. Serveer in een mooi glas met een lepeltje bij.

Additional Info

(*) Geen belletje? Ik zeg u: Google. Dat is al wat ik zeg.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

  • comment-avatar
    Anoniem 17 oktober 2014 (6:32 am)

    Het is niet erg voor een zwangere vrouw om kaneel te eten. Het is pas schadelijk als je teveel kaneel eet en daar wordt ieder mens ziek van.

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 19 oktober 2014 (6:40 pm)

      Bedankt voor je reactie! Ik heb weeral iets bijgeleerd… 🙂