• Salade-van-courgettelinten

Salade van courgettelinten

Ik ben het meest fan van rauwe courgette in een koude salade. Eerder deelde ik al deze courgettisalade met avocado, waarvoor ik spaghetti van courgette maakte. Deze keer maakte ik linten, of tagliatelle van de courgette.

Dit gerecht bevat weinig ingrediënten, maar barst van de smaak. Echt waanzínnig lekker in zijn eenvoud! En verrassend vullend, dat ook. Eigenlijk is het dus helemaal niet nodig, maar een stukje knapperig stokbrood maakt deze salade van courgettelinten extra lekker. Shhh.

Begin minstens een uur op voorhand met de eerste drie stappen.

Salade van courgettelinten

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 50 g rucola
  • Enkele halfzongedroogde tomaatjes
  • Italiaanse vleeswaren, vb. parmaham; mortadella…
  • Parmezaan of Grana Padano
  • VOOR DE DRESSING:
  • 4 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl verse tijm
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom.
  2. Was de courgette en maak er met behulp van een dunschiller linten van.
  3. Meng de courgettelinten onder de dressing en laat ze gedurende minstens een uur marineren in de ijskast.
  4. Haal de kom uit de ijskast en meng de rucola onder de courgette. Lepel er ook wat halfzongedroogde tomaatjes bij. Verdeel enkel plakken vlees over de salade en werk hem met behulp van de dunschiller af met wat schilfers van de Parmezaan (of Grana Padano).

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments