• Salade met scampi en mangodressing

Salade met scampi en mangodressing

Vooraleer je eraan begint te twijfelen of het hier wel kookblog is: vandaag nog eens een receptje!

Slaatjestijd komt er weer aan, en ik heb er vandaag een goe’ke. Het is nog iets meer dan een maand wachten op het mooiste seizoen van het jaar, maar dankzij dit recept kan je de zomer al proeven.

Dankzij de gezonde vetten van de avocado en de (weliswaar iets minder gezonde) vetten van de spekblokjes, vult deze salade voldoende zonder koolhydraten.

Salade met scampi en mangodressing

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • Scampi voor 2 pers.
  • 100 g spekjes
  • Gemengde sla
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • ½ citroen
  • Zout
  • VOOR DE MANGODRESSING:
  • ½ mango
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kl currypoeder
  • Snuifje pili-pili of chilipoeder
  • Zout

Wat moet je doen?

  1. Was de sla en zwier hem droog. Was ook de halve komkommer en snijd die in fijne plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne ringen.
  2. Schil de halve mango, snijd hem in blokjes en doe die in de blender, samen met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Mix tot een gladde dressing.
  3. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Pel intussen de avocado en snijd hem in plakken. Snijd ook de halve appel – als je die gebruikt – in kleine blokjes of fijne reepjes.
  4. Haal de krokante spekblokjes uit de pan en bak in het spekvet de scampi’s aan. Blus de pan met wat citroensap wanneer de scampi’s een korstje hebben gekregen. Zet het vuur uit.
  5. Schik alle ingrediënten van de salade op een bord en kruid het geheel met zout. Werk af met de mangodressing en wat verse basilicum als je die gebruikt.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

  • comment-avatar
    Renilde 20 mei 2015 (12:46 pm)

    Ziet er super lekker uit! Ga ik zeker eens proberen, nu alleen nog maar gepind!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 28 mei 2015 (6:51 pm)

      Leuk dat je 't gaat proberen! Laat me zeker weten wat je ervan vond. 🙂