• Recept-Plenty-noedels-met-aubergine-en-mango

Recept ‘Plenty’: noedels met aubergine en mango #DZV2015

Ottolenghi stelt nooit teleur. Op zich verwachtte ik van dit gerecht ‘gewoon lekker’, zonder meer. Maar het bleek een heuse smaakbom. Ik deed naar (goede) gewoonte weer enkele dingen anders. Zo gebruikte ik geen sobanoedels (wegens niet in huis  – en trouwens ook niet in de Colruyt, foei Colruyt!), liet ik de koriander weg (wegens ieuw) en verving ik de chilipeper door chilivlokken (wegens geen fan van al te pikant hier in huis). Daarnaast laat Ottolenghi zijn ui rauw, terwijl ik die laat garen in de dressing. Ik vind gare ui immers altijd nog net iets lekkerder dan rauwe ui.

Ik blog wat ik ervan heb gemaakt, maar ik gok dat je ’t orginele receptje ook wel online vindt. En je kan natuurlijk ook altijd gewoon het kookboek kopen.

Dit gerecht ‘hoort’ trouwens op kamertemperatuur te worden gegeten, ’t is maar dat je ’t weet.

Recept ‘Plenty’: noedels met aubergine en mango #DZV2015

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine, in blokjes van 2 x 2 cm
  • ½ mango, in blokjes van 2 x 2 cm
  • ½ bosje verse basilicum, fijngesnipperd
  • ½ bosje verse basilicum, fijngesnipperd
  • Zout
  • Plantaardige olie (vb. zonnebloem- of koolzaadolie)
  • 160-180 g rijstnoedels (of sobanoedels!)
  • VOOR DE DRESSING:
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • ¾ dl rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Chilivlokken
  • ½ kl sesamolie

Wat moet je doen?

  1. Maak eerst de dressing. Verwarm de azijn met de suiker in een pannetje, tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, chilivlokken en sesamolie toe. Voeg ook de rauwe uiringen toe en laat de dressing afkoelen.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak de aubergineblokjes goudbruin en krokant. Laat ze daarna uitlekken (en afkoelen) op wat keukenpapier en kruid ze met zout.
  3. Kook de noedels in ruim gezouten kokend water en roer af en toe. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en schud er zoveel mogelijk water af.
  4. Vermeng de noedels in een mengkom met de dressing, mango, aubergine en de basilicum, en dien op.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments