• Pruimencrumble

Pruimencrumble zonder schuldgevoel

Volgens mij klopt dat van die rijstpap niet, hoor. In de hemel eten ze waarschijnlijk pruimencrumble met kaneel en vanille-ijs. Dat van die gouden lepeltjes wil ik wel nog aannemen.

Vooraleer ik een dessertje post, moet het al écht heel lekker zijn. En dat is dit zeker! Lekkerder dan appelcrumble als je ’t mij vraagt. En niet eens zo ongezond, maak ik mezelf wijs. Er zit havermout in. En fruit. *Kuch* en boter en suiker *kuch kuch*.

Maar zondigen mag van mij. Al heb ik wel twee voorwaarden voor mezelf: het mag niet al te vaak gebeuren en ik moet van elke hap 100% genieten, zodat elke calorie het 100% waard is geweest. Het al dan niet hebben van een schuldgevoel achteraf is voor mij de maatstaf of ik aan mijn twee voorwaarden heb voldaan. De beste zondes zijn die zonder schuldgevoel.

Pruimencrumble

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

 • 80 g bloem
 • 65 g havermout
 • 65 g rietsuiker
 • 25 g speculaas, verkruimeld
 • 75 g boter, op kamertemperatuur
 • 8 pruimen
 • 8 gedroogde pruimen
 • Kaneelpoeder
 • 4 bollen vanille-ijs

Wat moet je doen?

 1. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een mengkom: de bloem, havermout, rietsuiker, speculaaskruimels en de zachte boter die je in blokjes hebt gesneden. Meng alles met je handen tot je een mooie crumble krijgt. In het begin kan het lijken alsof het nooit goed komt, maar het komt altijd goed, geloof me.
 2. Snijd de pruimen in twee en verwijder de pit. Snijd elke helft nog eens in twee. Snijd ook de gedroogde pruimen in vier stukjes.
 3. Verdeel de pruimen over vier ovenvaste schaaltjes (of één grote ovenschaal als je er geen op individuele grootte hebt), strooi er een beetje kaneelpoeder over en meng eens door mekaar.
 4. Verdeel de crumble over de pruimen.
 5. Bak de pruimencrumble 30 minuten op 180°C.
 6. Werk af met een bolletje vanille-ijs.
 7. Geniet van elke hap.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments