• Provençaalse-pasta

Christmas Countdown-recept: Provençaalse pasta

Dankzij mijn Christmas Countdown-recepten word ik kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar!

Oké, oké, ik weet het, Kerstmis is al voorbij, maar ik maakte dit wel vóór Kerstmis. En trouwens: een lichte week tussen kerst en nieuw lijkt me ook geen slecht idee! Bovendien heb je aan deze pasta zo belachelijk weinig werk dat het misschien een heel welkom recept is om te compenseren voor alle uren die je in de keuken hebt doorgebracht voor de bereiding van het kerstmaal. En als dat niet zo is, dan verzin je zelf maar een andere reden, want deze pasta moet je absoluut eens maken als je van de pure smaken van Italië houdt.

Dit recept is voor vier personen. Het kan absoluut ook voor twee, maar dan heb je van heel veel groentjes een halfje nodig, en dat maakt het gewoon nodeloos lastig.

Provençaalse pasta

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • Volkoren spaghetti (Ik reken telkens 80 g per persoon.)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Parmezaanse kaas

Method

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
  2. Was de aubergine, courgette en puntpaprika. Ontvel de tomaten en de puntpaprika. Snijd alle groenten in hapklare stukken, stort ze in een ovenschotel, en besprenkel ze met olijfolie en een beetje citroensap. Kruid ze voldoende met peper en zout, en schuif de ovenschotel gedurende zo’n 15 tot 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.
  3. Zet, wanneer alle groenten gaar zijn, nog 3 tot 5 minuutjes de grillstand op om ze ook een kleurtje te geven.
  4. Haal de schotel uit de oven, stort de gare pasta erin, meng en werk af met schilfers Parmezaanse kaas.
Niet-zo-ligt-versie voor de niet-zo-veggies: ook lekker met krokant gebakken chorizoschijfjes.
Waarschijnlijk ook lekker wanneer je enkele halve champignons en enkele teentjes knoflook bij in de ovenschotel legt.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments