• Project-Pinterest-curryworstpasta

Project Pinterest {1}: curryworstpasta

Zo’n twee jaar geleden maakte ik een Pinterest-account aan. Ik wilde het lang niet hebben, maar ondertussen kan ik me absoluut niet meer herinneren waarom niet. I’m hooked. Elke avond scroll ik door de Pinterestplaatjes. Ik stop een virtuele duimspijker door alle outfits die ik in m’n kast en alle gerechten die ik op m’n bord zou willen vinden, om vervolgens… niets te doen met al die (p)inspiratie. Zonde!

De outfits kan ik helaas niet in m’n kleerkast doen verschijnen, maar de gerechten kan ik natuurlijk wel op tafelen toveren. En dat ga ik vanaf nu dan ook doen. Als de recepten de moeite zijn, deel ik ze met jou.

Zoals deze ‘curryworstpasta’. Een pasta die smaakt zoals een curryworst spéciale, maar dan zonder de worst en zonder de spéciale-saus. Is het allemaal een beetje vaag? Lees dan verder. En maak het vooral eens. Het is een bizarre sensatie, kan ik je vertellen!

Dit recept is trouwens ideaal voor een dag waarop je geen inspiratie hebt, er ook niets in huis is en je al helemaal geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Ik durf wedden dat alle ingrediënten gewoon in je ijs- of voorraadkast staan!

O ja, ik zou vooraf wel wat soep eten om toch je portie groentjes binnen te krijgen.

PS: Om me op Pinterest te volgen: klik!

Curryworstpasta

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

 • 160-180 g spaghetti
 • 2 rode uien
 • 1-2 tl currypoeder, naar smaak
 • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
 • 1 tl tomatenpuree
 • 1 el honing
 • 2 el ketchup
 • 2 el balsamicoazijn
 • 2 el balsamicoazijn
 • 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
 • Bakboter
 • Zout

Wat moet je doen?

 1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water (bewaar wat van het kookvocht).
 2. Pel de uien en snipper ze fijn. Houd wat van de uisnippers apart voor de afwerking. Bak de rest glazig in de bakboter.
 3. Strooi het paprika- en het currypoeder over de glazige uien. Schep ook de tomatenpuree erbij en laat die 30 seconden mee ‘bakken’. Voeg dan de honing en de ketchup toe. Blus het potje af met de balsamicoazijn en de sojasaus.
 4. Laat het geheel eventjes inkoken en voeg dan 1 pollepel (scheplepel, soeplepel, hoe je ’t ook wil noemen) van het kookvocht van de pasta toe.
 5. Giet de pasta af en meng met de ‘saus’. Werk af met de apart gehouden rode uisnippers.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments