• Tupperware

Potjes Party Person

Weten jullie nog, die dag dat ik ontdekte wat voor een verborgen autorijtalent ik was? Wel, de avond daarvoor was het Potjes Party bij mij thuis. En als op autorijdag één van mijn ingebeelde rampscenario’s was uitgekomen, dan had ik een hele leuke laatste avond gehad. Zo plezant was Potjes Party!

Ik zou mezelf nooit omschrijven als een ‘Potjes Party Person’. Ik ben van het principe: potjes die de helft minder kosten, zijn ook potjes, het kan me niet schelen hoe snel het gaat, aan microgolfovenkoken doe ik niet mee, en ik weiger te geloven dat de droogheid van mijn sla zou verschillen als ik een duurdere slazwierder zou gebruiken.

Maar Kelly, één van mijn ex-studiegenootjes, is onlangs Tupperware-consulente geworden, en onder het motto van ‘Waarom ook niet?’ stemde ik toe met een Tupperware-avond bij mij thuis. Tot mijn grote verbazing vond ik heel wat gegadigden. De Tupperware-aanhangers blijken overal te zitten, zelfs op plaatsen waar je ze het minst verwacht, zoals in je eigen familie-, vrienden- en kennissenkring.

Ik verzamelde bijna even veel mensen als ik stoelen had, kocht voor de eerste keer in mijn leven een zak chips, wat koekjes en andere zoetigheid, verwelkomde een hoop mensen in ons huisje en had een super avond die me enkele uurtjes deed vergeten dat ik de volgende dag mijn leven moest gaan wagen achter het stuur van een heuse auto.

Kelly bleek een consulente met talent te zijn. Ze deed dat echt goed! Als jij een Potjes Party Person bent maar zelf geen consulente kent, vraag Dool’s contactgegevens aan mij. Ze maakt chocoladecakejes en al!

Nu, ik gebruik nog steeds potjes die minder kosten dan wat ik erin bewaar, ik zal altijd op een echt vuur blijven koken en mijn sla blijf ik zwieren in een zwierder van 5 euro. Maar ik ben wél gewonnen voor enkele andere Tupperwaretoppertjes…

Aardappeldoos

Hello aardappeldoos, where have you been all my life? Dit is de oplossing voor mensen wiens zak patatjes telkens een huurcontract van enkele maanden aangaat. Hier gaan 5 kg patatten in (ja, echt!) en ze zouden geen scheuten krijgen en niet slap worden. Als ik mij iets heb laten wijsmaken, weten we het over enkele maanden.

Uiendoos

Hello uiendoos! Jou had ik iets minder nodig, maar kijk hoe schattig je staat op de aardappeldoos!

Groente- en fruitdozen

Ah, de groente- en fruitdozen. Mijn favorietjes, samen met de aardappeldoos. Hierin zouden groentjes en fruitjes 2 tot 3 weken supervers blijven. Handig voor iemand die weigert meermaals per
week naar de winkel te hollen! En trouwens… bananen oké, maar wie had ooit gedacht dat nectarines, pruimen en kiwi’s niet in de ijskast zouden mogen?

Nieuw huisje voor mijn groentjes

IJsblokjesbakje

Het ijsblokjesbakje is handig omdat je de ijsblokjes er één voor één kan uithalen. En ook wel gewoon omdat wij nog geen ijsblokjesbakje hadden. Vanaf nu geen warme Amaretto of Baileys meer voor mij!

Gietkannen

In de twee gietkannen die volgens mij voor soep zijn bedoeld, zit nu mijn havermout en mijn Brinta. Deze doosjes zou ik nooit zelf hebben gekozen, maar ik moet toegeven dat ze weldoordacht zijn. Die lipjes dopjes dingskes blijven braaf naar achter wanneer ik mijn ontbijt in mijn kommetje strooi. Altijd fijn om de dag zonder ergernissen te kunnen beginnen.

Microgolfovenkommen

En de microgolfovenkommetjes… die hebben momenteel enkel nog maar onze kast staan opvrolijken. Maar wanneer ik ontdek waarom die zo absoluut onmisbaar zijn, laat ik het wel weten.

1 euro

Dit alles kreeg ik voor het ronde bedrag van 1 euro. De aardappel- en uiendozen, de microgolfovenkommetjes en de gietkannen waren gastvrouwcadeautjes. De groente- en fruitdozen en het ijsblokjesbakje heb ik zelf uitgekozen met het bedrag dat ik nog mocht besteden. Dat bedrag werd berekend via een bepaalde formule die ik niet heb onthouden. Na ‘1 euro’ hoorde ik immers niets meer.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments