• Pizza-met-Griekse-yoghurt

Pizza met Griekse yoghurt

De Pinterest-pizza… Pizzadeeg met maar twee ingrediënten, dat moest ik pinnen en proberen. Ik heb de hoeveelheden omgezet naar het metrisch systeem en de porties verkleind van Amerikaanse naar Europese normen. En uiteraard heb ik ook zelf de toppings gekozen in functie van wat ik lekker vind. Maar dat was alles! Een Pinterest-recept dat werkt, begot!

Geniet ervan, maar niet al te vaak. Een pizza blijft immers een pizza, of er nu yoghurt in zit of niet…

Pizza met Griekse yoghurt

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • VOOR HET PIZZADEEG
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 200 g Griekse yoghurt
  • TOPPINGS
  • 6 el tomatenpassata, vb. Tomato frito
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g gemalen kaas, vb. Emmental
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde tijm
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Doe de bloem en Griekse yoghurt in een mengkom en kneed met je handen tot een deeg. In het begin lijkt het alsof het nooit goed komt, maar dat doet het wel. Eerst lijkt het alsof je niet voldoende yoghurt hebt, daarna lijkt het alsof het deeg nooit aan elkaar gaat kleven, maar dan heb je plots een mooie deegbal. De truc is om lang genoeg door te zetten.  
  2. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit. Je kan er een ronde van maken, maar dat heb ik zelf niet gedaan omdat onze oven niet zo groot is. Om geen verlies te hebben, heb ik het deeg gewoon even groot als onze ovenplaat gemaakt.
  3. Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met de tomatenpassata. Strooi daarop de gedroogde oregano en tijm.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C, heteluchtstand. Let op dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat waait omhoog door de hete lucht, waardoor er brand kan ontstaan!
  5. Pel de ui en snijd hem in fijne (halve) ringetjes. Pel de tomaten en snijd ze in schijfjes. Snijd ook de mozzarella in schijfjes. Laat de tonijn uitlekken. Beleg de pizza met de uien, tomaten en tonijn. Eindig met de mozzarella en de gemalen kaas. Kruid de pizza met peper en zout.   6. Bak de pizza gedurende 20 minuten in de heteluchtoven op 220 °C. Maar begin hem na 15 minuten al in de gaten te houden zodat hij niet verbrandt. In sommige ovens gaat dat sneller dan in andere.
  6. Bak de pizza gedurende 20 minuten in de heteluchtoven op 220 °C. Maar begin hem na 15 minuten al in de gaten te houden zodat hij niet verbrandt. In sommige ovens gaat dat sneller dan in andere.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments