• Pindasoep

Pindasoep

Ik ben helemaal into pindakaas de laatste tijd. Dat het perfect past in hoofdgerechten bewees de gado gado al. En ook met een simpele soep kan pindakaas blijkbaar een klein wonder verrichten.

Pindasoep

Wat heb je nodig?

  • 5 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 wortels
  • 2 geroosterde paprika’s (bokaal)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 2 el pindakaas
  • 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1,5 l bouillon (ik gebruikte 1,5 l water met 3 groentebouillonblokjes)
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Wat moet je doen?

  1. Snipper de uien en snijd ze grof. Doe hetzelfde met de teentjes knoflook. Stoof de uien en look aan in wat olijfolie.
  2. Schil de wortel en snijd ze in stukjes, doe ze bij de uien en de look. Snijd ook 2 geroosterde paprika’s uit een bokaal in  enkele stukken en doe ze bij in de pot. Kruid alles met peper en zout.
  3. Laat de groenten enkele minuten stoven en doe er dan het potje tomatenpuree bij. Overgiet alles met de bouillon en voeg de pindakaas en ketjap manis toe.
  4. Laat de soep 25-30 minuten koken voor je ze mixt. Werk ze eventueel af met wat geroosterde pinda’s.

Misschien vind je dit ook leuk!

7 Comments

  • comment-avatar
    Jennn 16 april 2014 (8:20 am)

    Klinkt goed!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 18 april 2014 (8:30 am)

      Is het ook echt. De foto is wat wazig, waardoor ik eerst twijfelde of ik het wel zou bloggen. Maar is gewoon zó lekker dat ik het wel moest delen. En wanneer ik het nog eens maak, kan ik gewoon een nieuwe foto nemen natuurlijk. 🙂

  • comment-avatar
    Jessie 16 april 2014 (7:37 pm)

    mmm, ga ik zéker eens proberen!! Benieuwd….

  • comment-avatar
    Jessie 16 april 2014 (7:38 pm)

    Oei, mijn reactie verdween precies gewoon. Voor de zekerheid nog maar's 🙂
    Maar dus: klinkt super lekker! Ga ik zeker ook's proberen, ben al héél benieuwd!!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 18 april 2014 (8:32 am)

      Hoi Jessie! Bedankt voor je reactie(s). Ik moest reacties eerst goedkeuren voor ze worden gepubliceerd, vandaar. 🙂 Laat het me zeker weten als je dit probeert (via Twitter, Instagram of nog een reactie op m'n blog), dat vind ik echt súper leuk! 🙂

  • comment-avatar
    Blanche 17 april 2014 (3:00 pm)

    Jij zou Ghana fantastisch vinden! Ik heb daar voor het eerst pindasoep gegeten en was er, vreemd genoeg, zot van. 🙂 In hun stoofpotjes doen ze ook vaak pinda. Misschien moet ik eens wat receptjes vragen aan mijn gastmama. 🙂

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 18 april 2014 (8:34 am)

      Het is inderdaad strangely yummy! 🙂 Was de soep die je daar hebt gegeten gelijkaardig aan deze of gebruikten ze daar andere groenten of zo? 🙂

      In die receptjes ben ik trouwens heel geïnteresseerd, zeker doen!