• Penne met kip en druiven

Penne met kip en druiven

Een remake van dit gerecht uit februari. Nog sneller, nog makkelijker en zo mogelijk nog zaliger!

Niet zo caloriearm als je van mij gewoon bent, maar na dat slaatje van eergisteren – of na eender welk ander koolhydraatarm gerecht – mag dat weleens, hé.

Deze penne met kip en druiven is trouwens gigantisch veel minder fotogeniek dan het lekker is!

Penne met kip en druiven

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g penne
  • 1 kipfilet
  • 4 stronkjes witloof
  • 200 g pitloze druiven, groene, rode of een mengeling
  • 3-4 el mascarpone
  • Handvol gemalen Grana Padano of Parmezaan
  • 1 el (riet)suiker
  • ½ citroen
  • ½ citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kl gedroogde tijm
  • Peper & zout
  • Bakboter

Wat moet je doen?

  1. Breng wat water samen met het kippenbouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilet erin zodra het water kookt en laat hem 10 minuten koken.
  2. Maak het witloof schoon en snipper het grof. Bak het in wat bakboter aan in een antikleefpan. Bestrooi het witloof met wat suiker wanneer het een kleurtje heeft en laat het karamelliseren. Blus de pan af met het sap van de halve citroen.
  3. Haal de gare kipfilet uit het water en ‘pluis’ hem met behulp van twee vorken. Doe die bij het witloof, samen met de pitloze druiven. Kruid het geheel met de tijm, peper en zout, en laat alles op een zacht vuurtje verder sudderen terwijl je de pasta gaarkookt in het kookwater van de kip.
  4. Giet de pasta af en meng hem onder de rest. Roer de mascarpone en gemalen Grana Padano of Parmezaan eronder en dien het gerecht op.
Pure zaligheid, seriously!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments