• Penne-met-asperges-en-mascarponeklein

Penne met asperges en mascarpone

Eenvoud siert, wanneer het om asperges gaat. Geen lange ingrediëntenlijst dus, en ook geen ingewikkelde bereidingswijze.

Bovendien liggen de meeste spelers vast. Ingrediënten als ham, eitjes en peterselie doen het altijd goed in combinatie met ons witte goud. Maar heb je ook al eens gedacht aan mascarpone? Of aan Parmezaan? Aha!

Penne met asperges en mascarpone

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g penne
  • 1 pak (8-10 stuks) witte asperges
  • 3 eieren
  • 200 g hesp
  • 3-4 el mascarpone
  • 2 el gemalen Parmezaan of Grana Padano
  • 2 el fijngesneden peterselie, vers of diepvries
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Maak een klein gaatje in de eitjes en laat ze 10 minuten koken. Koel ze daarna af in koud water.
  2. Zet een grote pot gezouten water op het vuur en breng het aan de kook. Schil ondertussen de asperges en snijd ze allemaal in zo’n vier gelijke stukken.
  3. Leg de penne in het kokende water en voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe.
  4. Pel de afgekoelde hardgekookte eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in blokjes of reepjes.
  5. Giet de pasta af en de asperges af (bewaar wat van het kookvocht!), doe beide daarna terug in de pot en roer de mascarpone en gemalen Grana Padano of Parmezaan onder. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Meng de eitjes, de hesp en de peterselie onder de pasta, kruid het geheel met peper en zout, en dien op.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

  • comment-avatar
    Le petit requin 21 mei 2015 (7:54 pm)

    Mmm, ik ben zo blij dat het weer aspergeseizoen is. Hier zijn dus al wel wat aspergegerechtjes op tafel gekomen, maar dit is er zeker ook eentje om eens uit te proberen!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 28 mei 2015 (6:46 pm)

      Zéker doen! (En me daarna laten weten wat je ervan vond;-))