• Pastasalade met tonijn en avocado

Pastasalade met tonijn en avocado

Originele intro’s bedenken, ik ben er precies een beetje uit… Niet zo gek ook, want mijn vorige receptpost is al tweeënhalve maand geleden. #oeps

Ik heb dan ook enkele weken geen eetlust, en dus ook geen zin om te koken, gehad. Dat had waarschijnlijk hiermee te maken.

Vooral het wennen aan onze beslissing en de nieuwe situatie was moeilijk. Gelukkig is dat ondertussen wel gelukt. Laurens en ik wonen nog even samen, en dat gaat best goed. Binnenkort zal hij natuurlijk wel voor zichzelf moeten koken. Ik zal dus nog maar zoveel mogelijk receptjes bloggen. Zeker als ze zo simpel en lekker zijn als deze koude pastasalade met tonijn en avocado. Een perfecte lente- of zomergerecht dat in zo’n 10 minuutjes op tafel staat!

Pastasalade met tonijn en avocado

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 120-180 g pasta
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 kleine rode ui
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 el kappertjes
  • 3 eitjes
  • Grana Padano (of Parmezaan)
  • 1 avocado
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el mayonaise + 1 el (Griekse) yoghurt
  • ½ citroen
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Giet af, spoel onder de koude kraan en laat afkoelen.
  2. Kook de eitjes hard in 10 minuten.
  3. Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk. Doe de uitjes in een kom. Ontvel de tomaten, was de komkommer en snijd beide groenten in blokjes. Doe ze bij de uien. Voeg ook de (uitgelekte!) tonijn en de kappertjes toe. Meng alles onder elkaar.
  4. Doe een halve avocado in de blender, voeg de mayonaise en yoghurt, en het sap van een halve citroen toe. Doe ook de verse basilicum erbij. Meng tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de saus onder de afgekoelde pasta.
  6. Snijd de andere helft van de avocado in blokjes. Pel de eieren en plet ze met een vork.
  7. Serveer de pasta met de groentjes, tonijn, avocado en eitjes. Werk af met wat geschaafde Grana Padano of Parmezaan.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Eef 12 juli 2016 (8:06 pm)

    Gisteren klaargemaakt, superlekker! Wat ik wel voorhad: ik had echt een hele grote citroen en heb zonder nadenken de helft van het sap erbij gedaan. Gevolg: sausje veel te zuur! Heb er dan nog extra veel yoghurt en mayo bij gedaan om te compenseren en is goed gekomen 😉 misschien, voor de noobs zoals ik altijd bijzetten: beetje bij beetje bijdoen en veel proeven! 😀 ik ben in ieder geval benieuwd om nog meer van jouw receptjes uit te proberen!