• Pastasalade met kip en sojascheuten gecomprimeerd

Pastasalade met kip en sojascheuten

Ik ben helemaal into kip de laatste tijd, en dan klaargemaakt op een niet-vette manier. Zonder olie of boter, maar gekookt. Toch steelt niet de kip, maar wel de dressing de show in deze pastasalade. Ik ontdekte namelijk dé perfecte honing-currydressing.

Het recept hieronder is uitgeschreven voor twee personen, maar ik raad je aan om – net als ik – stiekem het dubbele te maken. Deze pastasalade is namelijk ook super om mee te nemen als lunch naar het werk.

De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar de kans is groot dat je veel dingen al in je voorraadkast kan vinden. En zet de andere ingrediënten nu maar snel op je boodschappenlijst. You can thank me later.

Pastasalade met kip en sojascheuten

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 120 g kleine pasta, bv. farfalle
  • 1 kipfilet
  • 100 g groene boontjes
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 2 handenvol sojascheuten
  • 2 tomaten
  • IJsbergsla
  • Zout
  • VOOR DE HONING-CURRYDRESSING
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 kl zachte mosterd
  • 1 kl honing
  • 1 kl zoute sojasaus
  • 1 kl zoete sojasaus (ketjap manis)
  • Sap van ½ citroen
  • 1kl kurkuma
  • 1 kl currypoeder
  • Peper

Wat moet je doen?

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de erwtjes toe. Giet het geheel daarna af en spoel de pasta en de erwtjes onder de koude kraan. Laat het goed uitlekken en verder afkoelen, en doe de afgekoelde pasta met erwtjes daarna in een grote kom.
  2. Breng opnieuw water aan de kook en kook de kipfilet in 10-15 minuten gaar. Haal hem daarna uit het water. Pluis de kip met behulp van twee vorken en laat afkoelen. Doe de afgekoelde kip bij in de kom.
  3. Dop de boontjes, snijd ze doormidden en kook ze in zo'n 4 minuten beetgaar in het water van de kip. Giet ze daarna af, spoel ze onder koud water, laat ze uitlekken en verder afkoelen. Daarna mogen ze ook bij in de kom.
  4. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de rest.
  5. Snijd wat ijsbergsla en doe ook die bij in de kom. Voeg ook de rauwe sojascheuten eraan toe. Kruid het geheel met voldoende zout en meng alles onder elkaar.
  6. Roer alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar.
  7. Serveer de pastasalade met de honing-currydressing. Yummmmm!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments