• Pastasalade-met-asperges-en-halloumi

Pastasalade met asperges en haloumi

Asperges zonder eitjes, boter, hesp of zalm zijn ook lekker! Dat bewijst deze aparte pastasalade wel. Ons witte goud blijkt ook te schitteren in een mediterrane setting.

Dit is een ideaal gerechtje voor een zonovergoten dag in België. Wij luidden er alvast het buiten-etenseizoen mee in!

Pastasalade met asperges en haloumi

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 120 g pasta (kies een kleine pastasoort, zoals spirelli)
  • 8 witte asperges
  • 1 pakje (250 g) haloumi (Cypriotische kaas die niet smelt)
  • 50 g rucola
  • 4 el zongedroogde tomaatjes
  • Optioneel: 100 g spekjes
  • VOOR DE DRESSING
  • 1 el mosterd
  • 1 el lopende honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Haal hem wanneer hij klaar is uit het water met een schuimspaan, spoel hem onder de koude kraan en laat hem uitlekken in een vergiet. Doe hem daarna in een grote kom.
  2. Schil terwijl de pasta opstaat de asperges en snijd ze allemaal in drie stukken. Zorg ervoor dat het stuk met het kopje het grootst is. Dat is immers het snelst gaar, en wanneer dat stuk wat groter is, is de kooktijd dus hetzelfde. Kook de asperges beetgaar in hetzelfde water als de pasta. Bij mij duurde dat zo’n 10 minuutjes, maar aangezien ik niet getimed heb, kan je best op tijd al eens checken door met een scherp mes in het dikste stuk te steken. Laat de asperges wanneer ze klaar zijn uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet.
  3. Bak de spekjes als je die gebruikt. Tip voor minder afwas: gebruik een grillpan, je hebt die daarna sowieso nog nodig voor de haloumi. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Let wel op met het zout. Zowel de haloumi als de spekjes hebben al een vrij zoute smaak.
  5. Snijd de haloumi in plakjes en grill ze goudbruin in de pan.
  6. Doe de spekjes en de zongedroogde tomaten bij de afgekoelde pasta en roer de dressing eronder. Meng ook de rucola en asperges door de pastasalade en werk hem af met de gegrilde haloumi.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments