• Pasta tonato

Koken voor jezelf: pasta tonato

Er was nog wat tonatosaus over van kerst bij m’n mama, waar ik dit gerecht maakte. Omdat ik een paar dagen later alleen thuis was, en dus iets makkelijk in mekaar wilde flansen voor mezelf, verwerkte ik het restje saus in een snelle pasta die zó lekker uitdraaide dat ik jullie het recept niet kan onthouden! Na vandaag stopt het trouwens eventjes met de tonato-gerelateerde gerechten, hoor, ik beloof het.

Het ‘probleem’ is wel dat je de saus niet in een kleine portie kan maken. Gelukkig blijft ze minstens een week goed wanneer je ze in een afgesloten potje in de ijskast bewaart. Je zal die week dus nog een ander gerecht met deze saus ‘moeten’ eten, ofwel moet je enkele vrienden uitnodigen… Inspiratie nodig? Klik en klik!

Pasta tonato

Aantal personen: 1

Wat heb je nodig?

 • Restje tonnatosaus (zie recept onderaan)
 • 60-80 g van een kleine (volkoren) pastasoort, vb. spirelli
 • 1 tomaat
 • 1 ei
 • Enkele halfzongedroogde tomaatjes
 • Peper & zout

Wat moet je doen?

 1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Giet hem daarna af, spoel hem onder de koude kraan en laat hem verder afkoelen in het vergiet.
 2. Prik een gaatje in het ei, breng water aan de kook, leg het ei erin en kook het hard in 8-9 minuten. Laat het daarna afkoelen in koud water.
 3. Ontvel de tomaat en snijd ze in blokjes. Neem de halfzongedroogde tomaatjes erbij.
 4. Meng de pasta met de tomaat en roer het restje tonnatosaus eronder. Pel het ei en snijd het in twee. Leg het op de pasta en kruid het met wat peper en zout. Werk het bordje af met de halfzongedroogde tomaatjes.
 5. Smakelijk!

TONNATOSAUS: doe 1 ei en 1 el mosterd in een smalle maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje 2-2,5 dl maïsolie toe tot wanneer je mayonaise de gewenste dikte heeft. Voeg dan een uitgelekt (!) blikje tonijn in eigen nat toe en het sap van een halve citroen. Mix opnieuw. Kruid de tonatosaus met peper en zout.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments