• Pasta met scampi en currysaus

Pasta met scampi en currysaus

O, wat heb ik spijt van de onscherpe foto bij kunstlicht, want o, wat moet dit worden geblogd! Zo. Lekker.

Het eerste recept dat ik ga delen sinds ik helemaal alleen woon, zorgt meteen al voor een dilemma. Schrijf ik vanaf nu m’n recepten standaard voor één persoon uit? Of toch nog steeds voor twee? Ik heb er even over nagedacht en heb besloten om ze toch nog steeds meestal voor twee uit te werken. Sinds ik alleen woon heb ik immers de neiging om vaak voor twee dagen te koken. Dat vind ik blijkbaar gewoon handiger dan één portie maken. Of zo.

Soit. Pasta met scampi en currysaus voor twee dus. Zoek u al maar een date. Dit ga je willen delen! En vergeet niet: bij de smaak die je zo dadelijk gaat proeven, valt bovenstaande foto in het niet.

Pasta met scampi en currysaus

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g pasta (ik gebruikte spaghetti maar zou de volgende keer linguine of tagliatelle nemen)
  • Scampi voor twee personen
  • 4 stronkjes witloof
  • ¼ mango
  • Zout
  • Bakboter
  • VOOR DE CURRYSAUS
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 kl milde mosterd
  • 1 kl zoute sojasaus
  • 1 kl zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • Peper

Wat moet je doen?

  1. Kook de pasta beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Bak de scampi kort aan in een hete pan in wat bakboter. Haal ze daarna uit de pan.
  3. Doe nog wat extra boter in de pan, snijd het witloof grof en bak ook dat aan.
  4. Snijd ondertussen het stukje (geschilde!) mango in kleine blokjes. Voeg die toe aan het witloof.
  5. Laat het witloof en de mango samen zo'n 5 minuten bakken, tot het witloof goed gaar is.
  6. Meng ondertussen alle ingrediënten voor het currysausje onder elkaar.
  7. Doe de scampi bij het witloof. Giet de pasta af en voeg ook die toe. Roer tot slot de currysaus door het geheel.
  8. Geniet. O, geniet.

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

  • comment-avatar
    Dimitri 21 januari 2017 (8:56 pm)

    Lekker! Al mocht het voor mij iets meer mango zijn… Ik hou wel van wat frisheid in de curry… Ik maakte het overigens met zilvervliesrijst… Bedankt voor de inspiratie!

  • comment-avatar
    Annelies 5 april 2017 (10:24 am)

    Binnenkort terug een nieuwe blogpost? Toe?!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 6 april 2017 (5:45 pm)

      Lief dat je erachter vraagt! Ik begrijp op dit punt zelf niet meer wat me tegenhoudt…

      • comment-avatar
        Annelies 8 april 2017 (1:33 pm)

        Niet nadenken en gewoon doen en blijven doen! Ik blog ook veel minder de laatste maanden maar af en toe toch nog wel 😉