• Pasta met zongedroogde tomatenpesto

Pasta met pesto in pumps

Voor dit receptje moet je geen keukenprinses zijn. Je moet ook niet graag in de keuken staan. Het is niet nodig om veel tijd te hebben. Het is zelfs best als je niet van koken houdt en geen tijd hebt, want op nog geen 10 minuutjes is het al klaar. Je moet alleen houden van lekker eten. En aangezien het een zongedroogde tomatenpesto is, moet je ook wel lekkere zongedroogde tomaten uitkiezen. Ik gebruik meestal deze van Colruyt.

De eerste keer dat ik dit maakte, was op een ‘ik-heb-absoluut-geen-kookplan-maar-ik-heb-reuzenhonger’-avond. Ik gooide wat dingen die ik in de kasten vond samen. Mijn geen-plan bleek njam! Maar de perfectionist in mij wist dat het nog beter kon. Nog geen twee weken later maakte ik het opnieuw. Deze keer nam ik er een weegschaal bij om de verhoudingen tussen de ingrediënten te perfectioneren. De eerste keer stond de pesto in zijn kinderschoenen, nu droeg hij pumps!

Perfect ‘kan-niet-mislukken’-gerechtje voor een eerste date bijvoorbeeld. Zo heb je meer tijd voor je outfit en make-up. Doe je keukenschort om, maak je lippen vuurrood en trek je pumps alvast
aan. Over 10 minuutjes kunnen jullie aan tafel.

 

 

Pasta met zongedroogde tomatenpesto

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • VOOR DE VERSE ZONGEDROOGDE TOMATENPESTO
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 25 g Grana Padano of Parmezaan
  • 10 g pijnboompitten
  • 30 g verse basilicum (Verse is écht verplicht!)
  • 1 klein teentje knoflook (Of een halfje als je alleen maar grote teentjes hebt. Ik hou ontzettend veel van look, maar in dit recept overheerst het gigantisch snel.)
  • Rode balsamicoazijn (1-2-3 el, wat je zelf lekker vindt.)
  • Olijfolie (Kies een lekkere olijfolie voor koude gerechten.)
  • Peper (Zout is niet nodig door de Grana Padano.)
  • EN OOK NOG...
  • (Verse) pasta voor twee
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Balsamicocrème
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Doe alle ingrediënten voor de zongedroogde tomatenpesto in een blender. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de Grana Padano in een paar stukjes, om je blendertje te helpen. Gebruik eerst minder olijfolie dan je denkt nodig te hebben en blend al eens. Voeg daarna nog olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt.
  2. Kook de pasta beetgaar in veel gezouten water. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en leg enkele mooie blaadjes basilicum klaar voor de afwerking.
  3. Doe de pasta op een bord(*), verdeel er wat zongedroogde tomatenpesto op en strooi de blokjes mozzarella erover. Kruid de mozzarella met wat peper en zout. Werk het bord af met de verse basilicum en wat balsamicocrème.
(*) Ik hou er in dit gerecht van dat de pasta warm is en de pesto niet. Als jij de pasta liever ook koud hebt, dan moet je hem na het koken spoelen met koud water.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments