• Pasta met mangosalsa

Pasta met mangosalsa

We hebben een blijvertje, en wat voor eentje! Een gezonde, lichte en kleurrijke pasta om vrolijk van te worden. Wedden dat hij een glimlach op je gezicht tovert wanneer hij naar je opkijkt vanuit je bord?

Nu ja, ik geef toe, een avocado gebruiken, is eigenlijk een beetje valsspelen, want iets met avocado, kan niet anders dan lekker zijn. En dan ook nog eens een mango in de strijd werpen… Deze weddenschap win ik altijd. Dat is gewoon wiskunde. Of chemie of zo. Ik was nooit heel goed in die dingen.

Voor de variatie

Onderstaand recept is heerlijk, maar ziehier nog enkele goede excuses om dit een paar maanden lang elke week te maken.

  •  Voor de veggies: laat de scampi’s gewoon weg! Ah ja.
  • Voor de ‘fishies’: nog niet geprobeerd, maar ik ga dit zeker ook eens maken met zalm, gerookte, gestoomde, gebakken… Kan volgens mij niet anders dan even lekker zijn!
  • Een ander aanlokkelijk ideetje is om met een beetje room en currypoeder een currysausje te maken bij de scampi’s.
  • Voor de ‘chickies’: ook nog niet geprobeerd, maar ik ben er zeker van dat dit met (gegrilde) kip ook lekker is! In de plaats van – of als aanvulling op – de tomaten, kan je ook eens een geschilde zoete puntpaprika (in miniblokjes!) gebruiken. Dat heb ik wél al geprobeerd, als hapje, zonder pasta.
  • En (half)zongedroogde tomaatjes zouden hier ook perfect bij passen.

Pasta met mangosalsa

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • ½ mango (De andere helft kan je als dessert opeten, hoera!)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • ½ limoen of citroen
  • Olijfolie
  • Basilicum (Verse is zoals steeds het lekkerst, maar aangezien ik net diepvriesbasilicum heb ontdekt, gebruikte ik dat.)
  • Peper & zout
  • Kleine pastaatjes
  • Scampi’s

Wat moet je doen?

  1. De pasta koken en afkoelen onder stromend water wanneer hij klaar is.
  2. Terwijl de pasta kookt, kan je aan de mangosalsa beginnen. Mangosalsa begint met een mango. Die mag je schillen en in twee verdelen rond de pit. De ene helft mag in de ijskast voor straks als dessert (hoera!), de andere helft mag je in miniblokjes snijden voor zo meteen (dubbel hoera!).
  3. Ontvel daarna de tomaten en snijd ook die in miniblokjes. Neem dan de avocado erbij, haal de schil eraf, de pit eruit en snijd ook die weer in miniblokjes.
  4. Doe al die miniblokjes samen in een kom, besprenkel ze met limoen- of citroensap en een beetje olijfolie, kruid ze met peper, zout en basilicum, en hussel alles mooi door elkaar. Daarna mag ook de afgekoelde pasta erbij.
  5. Zo zou het ook al lekker zijn, maar ik bakte er nog enkele scampi’tjes bij.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments