• Pasta-met-avocadopesto

Koken voor jezelf: pasta met avocadopesto

Ik blijk lang niet de enige te zijn die niet graag lang achter het fornuis staat ‘gewoon’ voor zichzelf. Leuk, want dat geeft mij een excuus om mijn receptjes die amper zo kunnen worden genoemd te delen op m’n blog.

Het wordt nog maar eens bewezen: een avocado hebben liggen is àltijd een goed idee. Makkelijk, snel, gezond, lekker? Check, check, check, dubbel check! Zet de pasta al maar op, dit gaat niet lang duren.

Pasta met avocadopesto

Aantal personen: 1

Wat heb je nodig?

 • 60-80 g pasta
 • 2-3 sneden gerookte ham
 • 1 tomaat
 • 1 el olijfolie
 • VOOR DE AVOCADOPESTO
 • 1 avocado
 • 10 g Grana Padano
 • 3-4 takjes verse basilicum
 • Sap van ½ citroen
 • Peper & zout

Wat moet je doen?

 1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Ik gebruikte spaghetti, maar eigenlijk is een kleine pastasoort makkelijker om later te mengen met de avocadopesto.
 2. Pel de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Meng die met de olijfolie en zet eventjes aan de kant. Bak de sneetjes gerookte ham in een antikleefpan zonder vetstof. Leg ze daarna op wat keukenrol om uit te harden. Maak de avocadopesto door alle ingrediënten daarvoor te blenden.
 3. Meng de avocadopesto onder de pasta. Werk af met de tomatenblokjes en de krokante sneetjes ham.

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

 • comment-avatar
  Nina 16 juli 2014 (8:20 pm)

  De wederhelft is geen fan van avocado, dus de eerstvolgende avond dat ik alleen moet eten kan niet snel genoeg komen nu 🙂

 • comment-avatar
  aMuse Rouge 5 augustus 2014 (4:28 pm)

  Geen fan van avocado, dat dat bestaat? :O Ik hoop dat je regelmatig eens alleen moet eten dan! In jouw plaats zou ik dan gewoon àltijd iets met avocado maken.

 • comment-avatar
  Renilde Rommens 14 februari 2015 (10:56 am)

  Zo lekker! Ik heb wel nog wat komijn en koriander toegevoegd, omdat dat zo goed past bij avocado…

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 14 februari 2015 (11:07 am)

   Leuk! 🙂 Mijn lief en ik zijn absoluut geen fan van koriander, het enige kruid dat wij écht niet lusten. Maar van mensen die het wel lusten, hoor ik inderdaad dat het goed past bij avocado. 🙂