• Pasta kip curry

Pasta ‘kip curry’

Ik bestel nooit nog pasta met kip en currysaus op restaurant. Deze zelfbedachte versie is honderd keer beter dan je eender waar kan eten. There, I said it! Nu jij, neem de proef maar eens op de som.

Er komt aan dit gerecht geen vetstof te pas. En volgens mij kan je de zure room ook gerust vervangen door Griekse yoghurt voor een nog iets gezondere versie.

PS: De keuken is de enige plek waar ik zo arrogant durf te zijn, hoor.

Pasta ‘kip curry’

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g pasta, bv. spaghetti
  • 2 kleine kipfilets
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 dikke wortelen
  • 1 potje (2,5 dl) zure room
  • 1 el mosterd
  • 2 el zoute sojasaus
  • 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • ½-1 el currypoeder, naar smaak
  • 1 el kurkuma
  • Peper

Wat moet je doen?

  1. Breng wat water samen met het kippenbouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilets erin zodra het water kookt en laat ze 10-15 minuten koken.
  2. Neem er een mengkom bij en roer alle ingrediënten voor de saus (dus alles behalve de kip, wortelen en pasta) goed onder elkaar.
  3. Schil de wortelen en snijd ze in fijne plakjes.
  4. Haal de gare kipfilets uit het water en ‘pluis’ ze met behulp van twee vorken.
  5. Breng het water waarin je de kipfilets hebt gekookt opnieuw aan de kook en kook er de pasta beetgaar in. Doe 6 minuten voor het einde van de kooktijd ook de wortelen bij in het water.
  6. Giet de pasta en de wortelen af en meng er de gepluisde kip en de currysaus onder.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments