• Hallo Paul Smith Hasselt

Outfit 2 (hers & his): ‘Hallo’ Hasselt

Mijn lief de modeblogger wilde heel graag naar de tijdelijke tentoonstelling ‘Hallo, mijn naam is Paul Smith’ in het modemuseum in Hasselt. Mijn liefde voor designers is niet zo groot, maar omdat mijn liefde voor mijn lief en voor Limburg dat wel is, ging ik graag mee.

En ik werd aangenaam verrast. De tentoonstelling focust namelijk niet alleen op kleding, maar ook op voorwerpen, foto’s en schilderijen die de Britse modeontwerper al zijn hele leven lang verzamelt. Bovendien kwam je overal inspirerende quotes tegen, bijvoorbeeld ‘Take pleasure seriously’. Wat een simpele waarheid!

Natuurlijk kunnen twee bloggers een stad niet verlaten zonder hun outfits vast te leggen. Het was één van de koudste dagen van het jaar, dus ik droeg één van m’n dikste truien, botjes met pels en een heerlijk warme sjaal. M’n lief ging voor z’n nieuwste jas van schapenwol.

Even een poging doen om m’n statische manen te temmen.

Zo zag Paul Smiths eerste tentoonstelling eruit: een handvol kledingstukken tentoongespreid op een bed in een hotelkamer in Parijs.

Paul Smiths atelier nagemaakt. Creativiteit vereist rommel, ha!

Zei iemand verzamelwoede?

Wat is jouw favoriete winteraccessoire?

Hers

Botten: Girlhood | Broek: Mixeri (gekocht in Verona) | Handtas: Fiorelli | Horlogeketting: gekocht bij Kruidvat | Jas: Pull & Bear | Nagellak: Essence Black is back | Sjaal: Esprit | Top: H&M | Trui: We

His

Bril: Calvin Klein | Broek: COS | Handschoenen: COS | Hemd: Matinique | Jas: COS | Polshorloge: Fossil | Schoenen: COS | Sokken: COS| Trui: COS

Meer weten over de tentoonstelling ‘Hallo, mijn naam is Paul Smith’? Mijn vriend schreef er een meer gedetailleerd verslag over op zijn blog: klik!

PS: Fijne Valentijn!

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

 • comment-avatar
  Le petit requin 16 februari 2015 (4:41 pm)

  Leuke outfit, het mooiste zonder jas of met je jas open! Leuke ketting ook; niet verwacht dat die uit het Kruidvat zou komen 🙂

  Is de broek van je vriend echt wit of lichtgrijs? Op een aantal foto's lijkt ze echt spierwit; persoonlijk ben ik meer fan van de iets grijzere kleur op de andere foto's 🙂

  Leuk autootje ook!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 16 februari 2015 (7:22 pm)

   Oh ja, nu je 't zegt! Ze is (gelukkig) lichtgrijs. 🙂

   Bedankt voor het compliment! Ik ben fan van goedkope dingen die er duur uitzien. 😉 M'n vriend koopt minder, maar wel duurdere stukken (wat ecologisch gezien wellicht beter is?)

  • comment-avatar
   Le petit requin 16 februari 2015 (9:43 pm)

   Lichtgrijs is inderdaad beter!
   En goh ja, sommige duurdere stukken zijn ecologischer, maar ook niet per se; je hebt ook veel duurdere merken die puur op de naam meer geld vragen, maar eigenlijk even veel/weinig doen op ecologisch vlak als andere, goedkopere merken. Dat is wat ik er zo moeilijk aan vind; 't is altijd weer opzoeken of een merk "goed" is of niet. Ik ga denk ik eens goed shoppen op het Fair Fashion Fest in Gent, daar moet ik mij tenminste die vraag niet stellen 😉