• Opnieuw bloggen

En nu?

Blijkbaar bestaat dan toch nog niet alles. Een onomatopee die een ademteug voorstelt nadat je zolang als je kon onder water bent gebleven, om maar iets te noemen. Moest die wel voorhanden zijn, dan gebruikte ik hem… NU!

Want zo voel ik me. Alsof de wereld iets was dat rondom mij gebeurde, en voor vaag achtergrondgeluid zorgde, terwijl ik mijn uiterste best deed om niet te verdrinken.

Weet je, dat leerkrachten het vaak hebben over (je merkt, ik druk me voorzichtig uit) het vele werk, ontgaat vast niemand. Maar ze hebben wel een punt, weet ik nu. Natuurlijk heb ik de mooiste job van de wereld (wees gerust, dat vind ik écht nog steeds!), maar ik moet wel meer werken dan ik ooit “in de privé” (ugh, ik haat die uitdrukking) heb gedaan. Eigenlijk is leerkracht zijn qua werklast nog het meest te vergelijken met zélf terug naar school gaan, vind ik. En ook daar geldt vaak: het is de mooiste tijd van je leven, maar lang niet de meest makkelijke.

Maar genoeg daarover. Het is helemaal happy happy joy joy nu, want er is weeral één van de – laten we daar eerlijk in zijn – belachelijk vele vakanties aangebroken. Hoezee!

Terwijl ik in mijn bubbel zat, is er veel, maar vooral veel niet gebeurd. Zo heb ik ongeveer drie maanden niet geblogd. Auwtsj. Wanneer ik aan m’n shiny nieuwe blog denk, bekruipt me de laatste tijd dan ook een ongemakkelijk gevoel. Eén waar ik zo snel mogelijk vanaf wil.

Natuurlijk is het niet fijn dat ik na maanden nog steeds niet al mijn blogposts heb overgezet. Het is ook niet fijn dat het aanzienlijke lezersaantal dat ik had opgebouwd plots gereduceerd is tot een handvol die hards. Maar weet je? Wat ik het minst fijn vind, kan ik ook het makkelijkst veranderen: dat is namelijk simpelweg het feit dat ik al drie maanden niet meer blog. Mijn blog is mijn persoonlijke happy place, de zuurstof die ervoor zorgt dat ik geen onomatopee die een ademteug voorstelt, nodig heb.

Dus nu? Nu blog ik weer.

En jij? Hoe gaat het met jou?

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

 • comment-avatar
  Le petit requin 21 december 2015 (11:04 am)

  Joepie! 🙂

  Wat die nog niet overgezette posts betreft: enerzijds denk ik vooral dat je je dat niet moet aantrekken, dat komt wel en ze zijn hoe dan ook tot dat ze hier staan nog beschikbaar op je oude blog. Anderzijds denk ik aan mijn eigen nieuwe blog, die dubbel zo oud is als jouw nieuwe (kwestie van een half jaar lang te laten lijken 😉 ) en waar er nog véél minder is overgezet en dan snap ik je frustratie helemaal! Ach ja, een beetje met een keer is ook iets he 🙂

 • comment-avatar
  fieke 22 december 2015 (7:14 am)

  Leuk dat je terug bent! Ik heb – door mijn mama en sinds kort ook schoonbroer – veel respect voor mensen die in het onderwijs staan. Oké, jullie hebben hópen vakantie, maar dat moet de vele uren werk die ‘buiten de uren’ moet gebeuren compenseren denk ik altijd. Geniet van je vakantie, en maak je maar geen zorgen, wij lopen niet weg! 🙂

 • comment-avatar
  Eef 19 februari 2016 (8:01 pm)

  Keimooie foto! En hier heb je een volger 😉 ik slaag er ook niet in om regelmatig te bloggen (ik denk er teveel over na…) dus je bent niet alleen 🙂