• Oosterse bulgursalade met zalm

Oosterse bulgursalade met zalm

Na alle Berlijn-updates van de afgelopen week vond ik het hoog tijd om nog eens een receptje te delen. O, en wat voor eentje. Dit is zo’n heerlijk simpel maar toch apart gezond gerechtje voor een zomerse dag! Eentje waar je amper werk aan hebt dan nog!

Deze Oosterse bulgursalade is het lekkerst op kamertemperatuur. Begin dus enkele uren op voorhand aan de eerste stap, zodat het geheel tijd heeft om af te koelen.

Oosterse bulgursalade met zalm

Oosterse bulgursalade met zalm

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 125 g bulgur
  • 250 g zalm
  • 4 dl visbouillon, vb. 4 dl water met 1 visbouillonblokje
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • ½ citroen
  • Verse peterselie
  • Peper & zout
  • VOOR DE OOSTERSE DRESSING:
  • 1 potje (125-150 ml) Griekse yoghurt
  • Mespuntje wasabi
  • 2 el sojasaus (zoute)
  • 1 el honing
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Wat moet je doen?

  1. Snijd de zalm in hapklare stukken. Doe de bulgur samen met de zalm en de bouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Wanneer de bouillon is opgenomen (na zo’n 10 minuten), zijn de bulgur en de zalm klaar. Stort het geheel uit in een kom en laat afkoelen.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de dressing en meng goed onder elkaar.
  3. Was de halve komkommer, snijd hem overlangs en dan nog eens doormidden. Snijd de zaadlijsten eruit en verdeel de rest van de komkommer in blokjes. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Ik vind het handig om de wortelen in de blender te doen. Je krijgt iets grovere stukjes dan wanneer je een rasp gebruikt, maar je bent véél sneller klaar (zonder gevaar voor je vingers dan nog)! Doe de groenten bij de afgekoelde bulgur en zalm.
  4. Hak de peterselie en roer hem onder de salade. Werk de salade af met wat peper, zout en het sap van een halve citroen. Serveer met de Oosterse dressing.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments