• One pot pasta

One pot pasta #DZV2015

Eerst was ik niet van plan om dit recept te bloggen. Dit is immers zo’n perfect recept om mee te variëren naargelang welke restjes er nog in je ijskast liggen. Maar na mijn eerste hap – en de reactie van mijn vriend na zijn eerste hap – wist ik: je gaat echt eens opzettelijk voor dezelfde restjes als ik willen zorgen.

De pasta krijgt ontzettend veel extra smaak omdat hij rechtstreeks in de saus wordt gegaard. Dit is buitenproportioneel veel lekkerder dan wanneer je de pasta en de saus apart zou klaarmaken.

Soit, neem je ene pot en je halve prei er al maar bij!

Alle ingrediënten in een pot.

De passata en bouillon toegevoegd.

Klaar! Die korst van de Grana Padano geeft ontzettend veel smaak af aan de pasta. Ik zou de korst zelf niet opeten, maar mijn vriend heeft dat uiteraard wel gedaan.

One pot pasta #DZV2015

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g spaghetti
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ prei
  • 200 g verse spinazie
  • 1 tomaat
  • Enkele zongedroogde tomaatjes
  • De korst van een blok verse Grana Padano of Parmezaan
  • 1,5 dl tomatenpassata
  • 0,5 dl groentebouillon (0,5 dl water met 1 groentebouillonblokje)
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Pel de sjalot en snijd hem in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd die in plakjes. Was de prei en snijd hem in ringetjes. Ontvel de tomaat en snijd die in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook in stukjes. Neem de rest van de ingrediënten er ook bij.
  2. Doe alle ingrediënten in één pot, zet het vuur eronder en laat alles in 20 minuten garen, de eerste 10 minuten met en de laatste tien minuten zonder deksel.
En hoe dat er uiteindelijk uitziet, dat zie je op de foto's hierboven.

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

  • comment-avatar
    Wacca 18 maart 2015 (6:17 am)

    Ooohhh, ziet er zooo lekker uit! Ik zou er nooit op komen mijn pasta te garen in de saus, probeer ik volgende week ook eens!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 27 maart 2015 (7:40 pm)

      Ik ben benieuwd wat je ervan vond! 🙂

  • comment-avatar
    Kelly 29 maart 2015 (6:55 pm)

    Dit lijkt me perfect voor een vrijdagavond. Probeer ik zeker eens binnenkort!