• Notengranola

Recept Honestly Healthy: notengranola

Eigenlijk is dit gezonde cruesli. Deze keer heb ik het receptje letterlijk  overgenomen uit het kookboek Honestly Healthy, maar je kan het helemaal pimpen volgens jouw smaak. Heb je graag meer noten, andere noten, kokosolie in plaats van olijfolie? Voeg je graag rauw cacaopoeder toe, of wat kokosschilfers? Heb je liever rozijnen of gedroogde pruimen in plaats van dadels? Doe eens zot!

Dit is lekker gewoon zo, of met wat (soja)melk als je dat liever hebt, door de yoghurt… En ik zit stiekem zelfs te denken om hier eens een soort van gezonde crumble mee te maken… Nu ja, je ziet het wel op m’n blog!

Dit zijn trouwens de eerste foto’s met mijn nieuwe camera, de Canon 100D met de 50 mm f/1.8 oftewel ‘plastic magic’ lens. In love!

Notengranola

Aantal personen: 4

Ingredients

  • 50 g gedroogde dadels
  • 100 g havermoutvlokken
  • 2 el honing
  • 85 g gemengde cashew- en pecannoten
  • 15 g rauwe pompoenpitten
  • 3 el olijfolie

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Kook de dadels in 1 cm water tot ze zacht zijn en pureer ze dan tot je een glad resultaat hebt. Roer de rest van de ingrediënten er goed doorheen.
  3. Verspreid het mengsel over een bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot alles goudkleurig is, draai dan de oventemperatuur naar 110 °C en bak nog 30 minuten of tot alles droog en knapperig is.
  4. Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments