• Maandmenu mei 2015

Maandmenu mei 2015: mevrouw Rouge

De eerste week van mei was ik vooral ziek, en de drie daaropvolgende weken was ik vooral leerkracht. Ik had iets minder tijd om te keukenprinsessen dus, in mei.

Het is toch wat, zo zonder noemenswaardige ervaring voor de leeuwen leerlingen worden geworpen. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het LEUK, hoor! Maar het brengt wel heel wat extra werk met zich mee. Vooral als je zelf ‘tussen de soep en de patatten door’ eigenlijk ook nog een opleiding aan het afronden bent.

Mijn blog is er dus lichtjes onder aan het lijden, maar dat vergeef je me vast! Zeker als ik je nog wat eetinspiratie toewerp. Toch?

Wat stond er hier zoal op tafel in mei? Bereid je voor op heel wat snel-op-tafel-gerechten.

Pasta Carbonara met prei

Pasta carbonara met prei (3-05)

Dit is scoren bij mijn vriend!

Salade met scampi en mangodressing

 Salade met scampi en mangodressing (4-05)

Het receptje voor deze super salade vind je hier. En het wordt weer slaatjesweer, hé mensen! Sla die scampi’s dus al maar in!

Avocadokoekjes

 Avocadokoekjes (6-05)

Nu ik dit terugzie, heb ik er alweer zin in! Zo belachelijk lekker. En bijna niet te geloven dat deze koekjes gezond zijn! (Nu ja, toch zéker niet ONgezond!) Snel maar weer eens een avocado in mijn winkelkar mikken.

Penne met kip en druiven

Penne met kip en druiven (7-05)

Hier, echt eens maken! Beloofd?

Nee, maar echt?

Penne met asperges en mascarpone

 Penne met asperges en mascarpone (10-05)

En met de rest van de mascarpone maak je dan maar dit!

Beloofd, hé?

Scampicurry

Scampicurry (12-05)

Nog een toppertje, dit! Ik heb niet veel, maar wel heel lekker gekookt, al zeg ik het zelf!

Wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes (13-05)

Dit zou m’n nieuwe ‘Project Pinterest’ worden: ‘broodjes’met slechts twee ingrediënten. Waarom ik het dan toch niet heb gedeeld? Fijn voor een keer, maar voor nooit meer! Na een paar happen begon de smaak en de structuur bij zowel m’n vriend als mij tegen te steken. Vooral dat laatste, de broodjes ‘smolten’ echt weg in je mond. Ik begrijp nu alvast waarom ze dit wolkenbrood (cloud bread) noemen. Ach ja, hebben we toch weer mooi carbs omzeild die dag.

Courgetti puttanesca

Courgetti puttanesca (14-05)

En ook de volgende dag wisten de carbs ons niet te vinden. Ik maakte iets puttanesca-achtig, maar met tonijn en spaghetti gemaakt van courgette. Lekker koken uit de voorraadkast, dit!

Spaghetti all’Amatriciana

 Amatriciana (18-05)

Hoppa, al eventjes een favorietje in dit huis.

Avocadopasta (veggie)

Avocadopasta (19-05)

En deze pasta is dat nog veel langer. Deze keer deed ik er nog olijven en mozzarellabolletjes onder.

Visschotel

 Visschotel (20-05)

Dit ziet er niet uit op de foto, maar het was wel lekker! Dit gerecht is ontstaan doordat ik heel veel zin had in rauw witloof.

In mijn hoofd klinkt dat logisch, ja.

Aziatisch stoofvlees met kokosrijst

Aziatisch stoofvlees met kokosrijst (22-05)

Omdat stoofvlees niet altijd Vlaams hoeft te zijn! Op dit recept moet je zeker eens klikken, voor de kokosrijst alleen al.

Parmigiana di Melanzane (V)

 Parmigiana (25-05)

Wat kan ik hier nog over zeggen? Als je me al langer volgt, weet je dat Parmigiana een belangrijke plaats in ons hart heeft. Met stip op nummer 1 hetgene wat ik al het vaakst heb gemaakt sinds ik samenwoon met m’n vriend.

Al deed ik het deze keer wel ietsje anders. Ik deed de basilicum en Parmezaan met wat olijfolie in de blender en voegde hier en daar tussen de laagjes wat van die ‘pesto’ toe. Deze keer geen basilicum door de tomatensaus en geen Parmezaan bovenop dus. Wat mij betreft nóg lekkerder op deze manier, aangezien de smaak van de Parmezaan dan meer in het hele gerecht zit verweven.

Worteltjes&erwtjes, cordon bleu en puree

Af en toe een groente-vlees-patatjesmaaltijd moet kunnen. Maar nu is het wel weer genoeg geweest voor minstens een maand hoor!

Pizza met auberginekaviaar

Lang leve de aubergine, de mooiste aller groenten! Yum, dit hoor! Heel yum.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  Renilde Rommens 3 juni 2015 (7:50 am)

  Ik zie die pasta met druiven hier regelmatig passeren. In mijn hoofd is dat een vreemde combo. Maar misschien moet ik het toch eens proberen…

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 3 juni 2015 (6:41 pm)

   Zéker doen! I promise you good things!