• Entirely-bonkers

Listography 1: vreemde smaakcombinaties

Omdat lijstjes leuk zijn, post ik er vanaf nu regelmatig eentje op m’n blog. Het lijstje van vandaag is er eentje met vreemde smaakcombinaties die ik lekker vond. Van sommige houd ik nog steeds, andere begrijp ik nu zelf echt niet meer…

1. Salami met confituur/choco

Voor alle duidelijkheid: hiermee bedoel ik salami met confituur of salami met choco, hé. Volgens mij zijn deze twee combinaties trouwens niet zó vreemd, al ben ik misschien niet echt in staat om daarover te oordelen, aangezien mijn moeder deze combinaties ook eet sinds zolang ik me kan herinneren. Confituur is trouwens ook lekker met hesp, maar volgens mij is die combo echt wel normaal. Toch?

2. Omelet met confituur/choco

Volgens mij is dit iets ongewoner dan de salami. Maar ja, wat kan ik zeggen? Het is echt lekker! Ook hier geldt weer: ofwel met confituur ofwel met choco hé. Ik ben niet helemààl gek.

3. Kibbeling met zure saus en chocola met advocaat

Ik besefte pas hoe raar deze combinatie eigenlijk is toen ik het gezicht van mijn vriend zag wanneer ik een tijdje geleden bij mijn moeder in de kast een reep chocola met advocaat vond en spontaan uitriep: ‘oooh, dit is superlekker met kibbeling en zure saus’. Mijn moeder knikte bevestigend. Mijn vriend trok een ‘what-did-I-get-myself-into’-gezicht.

4. Toastjes met cocktailsaus en mayonaise

Hiermee ben ik dik groot geworden. Ik heb tonnen toastjes met mayonaise en cocktailsaus besmeerd. Beide sausjes óver elkaar trouwens. En neen, geen idee waarom die extra mayo… Dit is jaren mijn standaard middagmaal geweest. Geen wonder dat ik een dikkerdje was. (Al hadden de talloze diepvriespizza’s daar vast ook iets mee te maken. En de cola die ik met Pringles-chipjes in mijn mond schepte.)

5. Makreel in tomatensaus met azijn en mayonaise

Ken je zo van die makreeltjes in blik? Die bedoel ik! Ik mengde daar een beetje azijn onder, besmeerde een geroosterde witte boterham met mayonaise en legde daar wat van de zure vis in tomatensaus op. Ik kan mij de smaak nog zo herinneren, en hoewel het echt niet slecht smaakt, zou ik het nu niet meer doen. Het is gewoon te vreemd.

6. Brood met banaan en gerookte ham

Dit is er eigenlijk nog eentje waarover ik twijfel of het wel zo raar is. Doet nog iemand dit?

7. Hotdog met confituur en mayonaise

Yes, really. Hoewel ik er nu op slag misselijk van word, heb ik dit vaak gegeten. Eén hotdog met mosterd & ketchup en één met mayonaise & confituur. Ugh.

Van welke vreemde smakencombinaties hield of houd jij? Is er eentje uit mijn lijstje die jij ook weleens hebt geprobeerd?

You May Also Like

No Comments