• Lima

Hoera, een blogpost want ik kreeg blog post! (+Lima winactie)

Misschien omdat mijn blog er super uitziet (ahum). Misschien omdat ik gewoon zo cool ben (ahum ahum). Of misschien gewoon omdat ik meedoe aan Dagen Zonder Vlees, want het verrassingspakket dat ik kreeg toegestuurd van de aardige mensen bij Wax Interactive bevatte allemaal veggie nommings van het merk Lima.

Lima heeft alleen maar veganistische producten die helemaal biologisch en natuurlijk zijn. Nu ben ik niet helemaal mee met de biologische hype, maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen.

Wat zat er allemaal in het pakket?

Rijstmelk

Hoera! Ik drink al jaren geen koemelk meer. Meestal kies ik gewoon voor sojamelk, maar ook van rijstmelk ben ik fan! Superlekker om te gebruiken in bijvoorbeeld overnight oats!

Sojasaus en somen (tarwenoedels)

Lima sojasaus

Van de sojasaus kreeg ik een gewone variant en eentje met gember. Ik ben ontzettend fan van de Oosterse keuken. Eén van mijn favoriete recepten met sojasaus is gado gado. Moet ik binnenkort nog maar eens maken met de sojasaus van Lima. Of gecombineerd met de noedels, kan ik mijn gado gado-noedelsalade maken!

Maïswafels met amaranth, vegi mix (kant-en-klaarmaaltijd) en Yannoh (koffievervanger)

Naar de maïswafels en niet-koffie ben ik ontzettend benieuwd. Ik eet altijd één of andere soort crackers in de plaats van brood.

Tegenover de vegi mix (het gaat tegen al mijn reflexen in om het woord ‘veggie’ fout te schrijven!) sta ik wel een beetje wantrouwig. Ik heb het gewoon niet zo met kant-en-klare maaltijden. Ik associeer die met mijn kindertijd. Kant-en-klare soep, kant-en-klare pizza, kant-en-klare pasta, kant-en-klare paëlla, zelfs kant-en-klare hamburgers. Mijn moeder had het niet zo met koken.

Zowel mijn figuur als mijn smaakpapillen werden er nooit zo blij van. Over mijn figuur maak ik me nu niet al te veel zorgen. Ik denk niet dat ik heel dik ga worden van spelt, bulgur, haver en wat groentjes. Maar m’n smaakpapillen zijn na jaren zonder pakjes en zakjes ongetwijfeld nog kritischer geworden tegenover kant-en-klaargedoe.

Maar goed, we gaan het zien. Ik neem m’n open mind erbij, ga het testen en deel m’n ervaringen binnenkort op m’n blog!

Lima mix

Winnen!

Nu, omdat we allemaal weten dat ik tegenwoordig een slechte blogger ben (of een goede leerkracht, het is maar hoe je het bekijkt), kan ik me goed voorstellen dat je niet graag wacht tot ik mijn ervaringen deel. Er is gelukkig dan ook nog een tweede optie: het gewoon zelf testen.

Ik moet echt wel super cool zijn, want ik mag gewoon een gelijkaardig pakket als ik heb gekregen weggeven aan een lezer.

Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Omdat het mij tijdens deze editie van Dagen Zonder Vlees al eens durft te ontbreken aan inspiratie, zou ik heel graag hebben dat jij jouw veggie topgerecht – datgene waarmee je iedereen altijd blij maakt – deelt in de commentaar.
  2. En omdat leuk gevonden worden leuk is, zou ik het leuk vinden als je mijn blogje leuk vindt op Facebook.

Ik kies zo snel mogelijk een winnaar!

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

  • comment-avatar
    Inge 9 maart 2016 (6:42 pm)

    Zelf baklava maken is helemaal niet zo moeilijk als sommigen denken. Mijn favoriet is de baklava met tomaat, feta, amandelen en dadels! Met een frisse salade erbij heb je een topmaaltijd!

    Wat heb je nodig?
    1 dl olijfolie
    5 spaanse uien, doormidden en dan in dunne ringen gesneden (Ik gebruik de witte, iets zoetere uien van bij Delhaize. Ze worden verkocht in een netje. Het zijn niet de gewone uien!)
    2 tenen knoflook
    2 theelepels kaneel
    een snufje kristalsuiker (ik gebruik kokosbloesemsuiker)
    een bosje dille, fijngehakt
    8 trostomaten, ontveld en grofgehakt (bewaar de helft van het sap)
    3 theelepels tomatenpuree
    1 pak filodeeg (9 vellen)
    150 gram gesmolten boter (Ik heb het nog niet geprobeerd maar volgens mij moet het ook lukken met kokosvet!)
    60 gram blanke amandelen, tot kruimels gemalen
    100 gram medjool dadelen, ontpit, in dunne ringetjes gesneden (Ik haal ze bij de Marokkaan of op de markt, lekker!)
    250 gram feta, verkruimeld
    6 eetlepels vloeibare honing

    OK, en nu aan de slag!
    Verwarm de oven op 180 graden.
    Verhit de olijfolie in een pan, smoor de ui rustig op laag vuur, voeg knoflook, kaneel en suiker toe en draai het vuur hoger. Fruit de uien tot ze gekarameliseerd zijn. (6 tot 10 minuten) Doe de dille, tomaten en de helft van het sap en de tomatenpuree erbij en laat alles 5 minuten rustig koken. Maak je geen zorgen als je maar weinig of geen sap hebt van de tomaten. Zo was het bij mij de eerste keer en het is toch gelukt!
    En dan nu het filodeeg! Vouw de vellen open. Besmeer een diepe bakplaat met gesmolten boter. Bekleed hem met een vel filodeeg, bestrijk dit met boter en maak zo drie lagen.
    Verdeel de helft van het uienmengsel over het deeg, verdeel de helft van de amandelen, de dadels en de helft van de feta. Leg er drie vellen beboterde filodeeg over. Bedek het geheel met de rest van het uienmengsel, amandelen en feta en leg er opnieuw drie vellen beboterde filodeeg over.
    Kerf de bovenkant licht in een ruitpatroon of in vierkanten en bestrijk hem met boter en sprenkel er wat water over. Sprenkelen, niet gieten, het is geen plant! 🙂 Bak de baklava in de oven in 30 tot 35 minuten goudbruin.
    Laat de baklava een beetje afkoelen vooraleer je hem opdient en besprenkel elke portie met honing. (Ik verwarm de honing ook een beetje)

    Geef er een frisse venkelsalade of wat tsatsiki bij. Het lijkt veel werk maar het valt echt goed mee eens je aan de slag gaat en jouw smaakpapillen zullen je dankbaar zijn! Smakelijk!

  • comment-avatar
    Sofinesse 10 maart 2016 (8:41 am)

    Grappig, mijn lief wordt als IT’er twee keer per week uitgeleend aan Lima. 🙂

  • comment-avatar
    Le petit requin 10 maart 2016 (9:30 am)

    Hihi, hoewel al die kant-en-klaarmaaltijden eigenlijk helemaal niet tof zijn, vind ik het wel grappig hoe hard jij en je moeder op dat gebied blijkbaar verschillen: van een kant-en-klaarmoeder naar een dochter-met-foodblog 🙂

    Meedoen aan de wedstrijd kan ik niet wegens geen facebook meer, maar ik deel wel graag een van mijn meest recente – en al meteen heel gesmaakte – veggie ontdekkingen: een groentenschotel met spruitjes, pompoen, rode ui en granaatappelpitjes volgens dit recept http://thepioneerwoman.com/cooking/beautiful-brussels-sprouts/
    Ik serveer het met volkoren pasta en nog wat geroosterde pijnboompitjes, mmmm!

  • comment-avatar
    Silvy 13 maart 2016 (9:20 pm)

    Mijn favoriete veggierecept? Macaroni met kaassaus en broccoli!
    Belangrijk wel om de kaassaus te maken met geraspte belegen kaas en goed wat nootmuskaat en zwarte peper.
    De broccoli vooraf koken, goed laten uitlekken en in de kaassaus prakken (zoals je puree prakt).

    Heerlijk smeuïg!