• Avocadomousse-met-fruitsalsa

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje (avocadomousse met fruitsalsa)

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.

Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!

Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.

Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassend is voor mij. Soit, kijk snel mee naar wat ik ervan heb gemaakt!

Geen moeite en alleen maar ‘goede’ calorieën. Perfect voor kerst of oudjaar, toch?

Er zou deze keer in het bijzonder worden gelet op de foto’s. Daar deed ik dan ook extra m’n best voor.

En m’n vriendje ondertussen maar foto’s nemen van mij. Helemaal meta.

Avocadomousse met fruitsalsa

Wat heb je nodig?

 • 2 avocado’s
 • 1 rode puntpaprika
 • ½ mango
 • ¼ galiameloen
 • 1 limoen + eventueel 1 extra voor de zeste
 • 150 g Griekse natuuryoghurt
 • Snuifje cayennepeper
 • Zout
 • Olijfolie

Wat moet je doen?

 1. Was en schil de paprika – ik was mijn paprika’s eerst altijd omdat je toch nooit alle schil eraf krijgt – en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in hele fijne blokjes en doe die in een kommetje.
 2. Schil de mango (dat gaat goed met een dunschiller), snijd ook die in fijne blokjes en doe die bij in het kommetje.
 3. Haal de schil van een kwart galiameloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in blokjes die ongeveer even groot zijn als de rest. Ook de meloen mag bij in het kommetje, samen met twee eetlepels olijfolie en het sap van ½ limoen. Roer alles onder elkaar. Zo, dat is je salsa.
 4. Nu nog de avocadomousse. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, snijd elke helft nog eens in twee en trek de schil met je handen van de kwartjes. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in je blender, lepel de Griekse yoghurt erbij, samen met twee eetlepels olijfolie, het sap van ½ limoen, een klein snuifje cayennepeper (opgepast, dat is echt pikant!) en wat zout. Blend het geheel tot een smeuïge mousse.
 5. Lepel de avocadomousse in een glaasje en schep er wat salsa bij. Werk eventueel af met wat extra cayennepeper en de zeste van een (gewassen!) limoen, voor de foto natuurlijk!

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

 • comment-avatar
  Silke 7 november 2014 (7:40 am)

  Ooohhh ik ben zo blij voor jou! Echt waar!
  De tijd die jij erin steeks is echt opmerkelijk!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 7 november 2014 (4:07 pm)

   Dankjewel, Silke! Het is soms goochelen met tijd, maar ik doe inderdaad m'n best.:-)

 • comment-avatar
  Hi-ke 15 november 2014 (6:39 pm)

  Proficiat! Is dit nu de laatste ronde of is er nog een schifting binnen deze 10 deelnemers?

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 15 november 2014 (7:05 pm)

   Dankjewel! De volgende stap is naar vijf kandidaten… Ik heb wel gezien dat er nog iemand anders een hapje op basis van avocado had, dus dat wordt nog spannend. Al blijf ik erbij dat ik al héél blij ben om bij de laatste tien te zijn geraakt! 🙂