• Lamsstoofpotje-met-abrikozen

Lamsstoofpotje met abrikozen

‘In twee woorden: TRÈS YUMMY! De rest van mijn woorden zal ik gebruiken tijdens het uittypen van dit recept. Zoveel yummyness voor mezelf houden, zou een misdaad zijn.’ Dat schreef ik *kuch* ergens in juni *kuch*.

Nu ja, je vergeeft het me wel eens je dit gerecht hebt geproefd. Ofwel word je nog bozer omdat je het geen twee maanden eerder hebt kunnen ontdekken.

Lamsstoofpotje met abrikozen
Lamsstoofpotje met abrikozen

Lamsstoofpotje met abrikozen

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 2 lamstournedos (of een ander soort lamsvlees dat je in stukjes kan snijden)
  • 15 gedroogde abrikozen
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 1 el vloeibare honing
  • 4 el amandelschilfers
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2,5 dl kippenbouillon (ik nam 2,5 dl water met 1 kippenbouillonketeltje)
  • ½ kl kaneel
  • 1 kl kurkuma
  • (Verse) munt (Ik gebruikte gedroogde munt omdat ik jammer genoeg geen verse had.)
  • Peper & zout
  • Bakboter
  • Olijfolie

Wat moet je doen?

  1. Verhit een beetje bakboter en olijfolie in een pot waarvan je een deksel hebt. Snijd de twee lamstournedos in stukjes – denk ‘stoofvleesgrootte’ – en korst ze aan in de hete boter en olijfolie. Snipper ondertussen de ui en het knoflookteentje.
  2. Haal het lamsvlees wanneer het knapperig bruin korstje heeft uit de pot en stoof de uisnippers en knoflook aan.
  3. Doe wanneer de uien glazig zijn het vlees terug in de pot. Kruid met peper, zout, kaneel, kurkuma en eventueel gedroogde munt. Als je verse munt gebruikt, hoef je die nu nog niet toe te voegen. Doe de honing bij het vlees, snijd de gedroogde abrikozen in twee en voeg ook die toe. Overgiet het geheel met de kippenbouillon en het sinaasappelsap. Roer alles onder elkaar, zet het deksel op de pot en laat 45-60 minuten sudderen.
  4. Haal 15-20 minuten voor het einde het deksel van de pot, zodat de saus een beetje kan inkoken. Rooster ondertussen de amandelschilfers in een antikleefpan (zonder vetstof!).
  5. Werk het stoofpotje af met verse munt (als je die hebt) en de geroosterde amandelschilfers.

Wat eet je erbij?

Wij aten er rösti’s bij, en sla, tomaat en komkommer. Maar het lijkt me ook lekker met bijvoorbeeld couscous en gestoomde broccoli.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments