• Kipsalade

Frisse kipsalade

Het is altijd een goed teken wanneer je laatste hap even lekker is als je eerste. Dat was het geval bij deze kipsalade. Het is zo’n gerechtje waarvan je kan blijven eten. Gelukkig kan je er ook wel wat mee variëren. Je kan de kipsalade eten tussen wraps – zoals wij hebben gedaan – op pitabroodjes, je kan er koude pasta of quinoa onder mengen of je kan hem natuurlijk ook gewoon zo eten.

Zo veel yummyness heeft eigenlijk niks extra nodig.

Frisse kipsalade

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui
  • ¼ ijsbergsla
  • 1 Granny Smith-appel
  • VOOR DE GROENE MAYONAISE:
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1,5 dl maïsolie
  • 4 el natuuryoghurt
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • Handvol verse basilicum
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Breng wat water aan de kook. Leg de kipfilets erin zodra het water kookt en laat ze 10-15 minuten koken. Haal ze daarna uit het water en laat ze afkoelen.
  2. Maak de groene mayonaise. Doe het ei en de mosterd in een maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje de maïsolie toe. Pel en ontpit de avocado en voeg die toe, samen met de rest van de ingrediënten: de yoghurt, het sap van de limoen, de basilicum, en peper en zout. Mix tot een gladde dressing.
  3. Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne halve ringetjes. Was de ijsbergsla en snijd hem grof. Was de groene appel en snijd hem in kleine blokjes. Pluis de afgekoelde kipfilets met behulp van twee vorken.
  4. Doe alle ingrediënten in een grote kom, schep er voldoende van de groene mayonaise bij en meng alles onder elkaar.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments