• Kipsalade met druiven

Kipsalade met druiven

Eindelijk nog eens een recept op mijn kookblog! De laatste maanden ging het er in mijn keuken niet meer zo experimenteel aan toe. Vaak nam ik mijn toevlucht tot gerechten die al op m’n blog staan. En wanneer ik dan toch eens wat nieuws uitprobeerde, had ik geen tijd (of nam ik geen tijd) om het recept uit te schrijven vooraleer ik het vergeten was. Echt, mijn SD-kaart staat vol vergeten nommings. Zonde!

Maar januari is niet voor niets de maand van de goede voornemens, een nieuw begin, een frisse start… Je begrijpt me wel! Hoog tijd om me te herpakken, die blog van mij gaat zichzelf niet vullen!

Toen ik deze salade bij mekaar aan het gooien was, had ik helemaal niet verwacht dat dit mijn eerste-sinds-lang-receptje zou zijn. Ik deed maar wat. Op een doordeweekse donderdag om 19.00 uur  was er na veel verbeterwerk namelijk honger, maar geen plan noch een gevulde ijskast…

Ik verzamelde wat ik vond en eventjes later hoorde ik mezelf tegen m’n lief zeggen dat ik hoopte dat wat ik had gemaakt een beetje oké zou zijn… (Tijdens het koken proeven, doe ik quasi nooit.) M’n lief, die ondertussen al een hap had genomen, keek me aan met zijn ‘huh-wat-zeg-jij-nu-blik’. ‘Ik vind dit best heel lekker,’ was het eerste wat uit zijn mond kwam nadat hij de inhoud had weggeslikt. Een beetje verbaasd, nam ik zelf een hap en ik wist meteen: dit moet op de blog zodat het volgende week ook op jouw bord kan liggen.

Kipsalade met druiven

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

 • 1 grote of 2 kleine kipfilet(s)
 • Handvol verse spinazie of sla, bv. ijsbergsla
 • 1 kleine rode ui
 • 1 avocado
 • Handvol pitloze blauwe druiven
 • Handvol pecannoten
 • 2 el mayonaise
 • 3 el Griekse yoghurt
 • Peper & zout
 • Optioneel: wat geraspte knolselder
 • Optioneel: 2-4 wraps, voor erbij

Wat moet je doen?

 1. Breng wat water aan de kook. Leg de kipfilet(s) erin zodra het water kookt en laat ze 10-15 minuten koken. Haal de kipfilet(s) daarna uit het water, pluis de kip met behulp van twee vorken en laat ze afkoelen. Doe de afgekoelde kip daarna in een mengkom.
 2. Spoel de spinazie of de sla en laat goed uitlekken. Snijd of scheur de spinazie of sla daarna in stukken en voeg die toe aan de kip.
 3. Pel de rode ui en snipper hem fijn. Ook die mag bij in de kom. Als je ook knolselder gebruikt, mag die er nu ook bij.
 4. Snijd de druiven eventueel doormidden (bij mij was dat niet nodig omdat mijn druifjes zo klein waren) en voeg ook die toe.
 5. Hak de pecannoten grof en doe ze bij in de kom. Kruid het geheel af met peper & zout.
 6. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt, en roer de saus onder de salade. (Je kan er ook voor kiezen om de saus gewoon bij de salade te eten, als je dat liever hebt.)
 7. Pel de avocado, snijd hem in blokjes en meng die voorzichtig onder de salade.
 8. Verwarm eventueel enkele wraps in een antikleefpan en eet die bij de salade.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

 • comment-avatar
  Le petit requin 5 februari 2016 (12:18 pm)

  Moh, jij proeft ook bijna niet tijdens het koken? Johan vindt dat keiraar en soms denk ik ook wel dat ik dat beter zou doen (want ja, dat “hoort” toch), maar op een of andere manier vind ik dat helemaal niet zo leuk, proeven tijdens het koken 🙂