• Kippenburgers-kruidenmayonaise

Kippenburgers met kruidenmayonaise

Op dit moment zitten wij op het vliegtuig naar Berlijn, maar tussen het inpakken door heb ik deze blogpost nog snel uitgeschreven, want ik vond het hoog tijd om nog eens een recept te posten op m’n kookblog!

Een gezonde versie van ‘hamburgers’ met héél veel groentjes. Er zijn sowieso te veel groenten (en ook te veel kip) om twee pistolets mee te beleggen, maar de rest kan je er gewoon lekker naast eten.

Kippenburgers met kruidenmayonaise

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 2 pistolets
  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 el honing
  • Kippenkruiden
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • VOOR DE KRUIDENMAYONAISE:
  • 1 ei
  • ½ el mosterd
  • 125 ml maïsolie
  • ½ el citroen
  • 1 kl currypoeder
  • Verse dragon
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Maak de kruidenmayonaise. Breek het ei in een maatbeker en schep de mosterd erbij. beide gedurende enkele seconden en voeg in een dun straaltje de Maïsolie toe tot je een egale mayonaise krijgt. Voeg het sap van een halve citroen, het currypoeder, en wat peper en zout toe. Snipper wat verse dragon en roer ook die onder de mayonaise.
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat ze goed heet worden. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakken en grill beide groenten in de hete grillpan zonder vetstof. Haal de gegrilde aubergine- en courgetteplakken uit de pan, en kruid ze met peper en zout.
  3. Snijd de venkel in dunne reepjes. Doe wat olijfolie in de grillpan en grill ook de venkel. Besprenkel de gare gegrilde venkel met olijfolie en laat eventjes karameliseren. Haal de venkel uit de pan.
  4. Snijd de kipfilets in reepjes, kruid ze met kippenkruiden en bak ook ze aan in de grillpan.
  5. Snijd de pistolets doormidden, smeer er wat kruidenmayonaise op en beleg ze met wat de groenten en de kip. Eet de rest van de groenten en de kip erbij.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments