• kip met aardbeienpesto

Pasta met aardbeienpesto, gekarameliseerde kip en aardbei-avocadoslaatje

Kip met aardbeien?

Kip met ààrdbeien?

Nee, echt: KIP MET AARDBEIEN?

Ja, kip met aardbeien! Maak het maar eens, je zal wel zien.

Kip met aardbeienpesto

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • VOOR DE PASTA MET AARDBEIENPESTO
  • 4 aardbeien
  • 20 g verse basilicum
  • 20 g amandelschilfers (of verse gepelde amandelen)
  • 25 g Grana Padano of Parmezaan
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 120 g risoni(*) (of een andere kleine pastasoort)
  • VOOR DE GEKARAMELISEERDE KIP
  • 2 kipfilets
  • 2 el lopende honing
  • 1 sinaasappel
  • Pimentón de la Vera (Dat is gerookt paprikapoeder. Uiteraard mag je ook gewoon paprikapoeder gebruiken als je deze fancy soort niet hebt. Maar eerlijk is eerlijk: deze is lekkerder!)
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • VOOR HET AARDBEI-AVOCADOSLAATJE
  • 10 aardbeien (Ongeveer, hé! Als je er 11 hebt, hoef je er geen uit te sluiten en als je er 9 hebt, hoef je niet naar de winkel te rennen.)
  • 1 avocado
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Beetje citroensap
  • Peper & zout
  • Optioneel: balsamicocrème met frambozensmaak (Of gewone balsamicocrème of een beetje balsamicoazijn.)  

Wat moet je doen?

  1. Meng het sap van de sinaasappel met 2 el lopende honing in een schaal of kom. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en kruid ze met peper, zout en Pimentón de la Vera. Doe de stukjes kip in de sinaasappel-honing marinade en laat ze enkele uren marineren in de ijskast.
  2. Kook de pasta beetgaar en koel af onder koud water.
  3. Doe alle ingrediënten voor de aardbeienpesto in een blender en mix. Meng de aardbeienpesto onder de koude pastaatjes.
  4. Haal de gemarineerde kip uit de ijskast en bak ze in een antikleefpan in wat olijfolie. Het is een goed idee om ze eerst op een hoog vuur te laten aankleuren en ze daarna op een zacht vuurtje en onder een deksel te laten garen. Zo blijft de kip heel sappig en kan ze mooi karameliseren. Houd de pan wel goed in de gaten, want er zat honing in de marinade en dat durft weleens plots aan te branden. Houd het vuur dus steeds laag en voeg een klein beetje water toe als je het niet vertrouwt.
  5. Maak het aardbei-avocadoslaatje. Snijd de aardbeien in blokjes. Snijd de verse basilicum in reepjes. Snijd de avocado in blokjes. Meng alles onder elkaar in een kom, besprenkel met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.
  6. Leg de pasta, de kip en het slaatje op een bord en werk eventueel af met wat balsamico(crème met frambozen).
(*) Wanneer pasta een bijgerecht is, neem ik altijd max. 60 g per persoon. Als hoofdgerecht reken ik 80 g.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments