• Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Ik houd van dikke soepen! Tijdens de Dagen Zonder Vlees heb ik vaak rode linzensoep gegeten. Maar aangezien ik voor rode linzen speciaal naar een andere winkel moet, een winkel die momenteel bovendien moeilijk bereikbaar is nu de Ring in Lier gedeeltelijk open ligt, heb ik met deze kikkererwtensoep een veel praktischer alternatief gevonden!

Kruidig, vullend, gezond en verwarmend! Meer heb ik niet nodig als lunch, hoor.

Kikkererwtensoep

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bokalen (of blikken) kikkererwten
  • 2 dikke wortelen
  • 1,5 l groentebouillon, bv. 1,5 l water + 3 groentebouillonblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • Snuifje cayennepeper (pas op: heet!)
  • Zout
  • Plantaardige olie, bv. arachideolie
  • Optioneel: verse tomatenblokjes

Wat moet je doen?

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd beide grof en stoof ze aan in wat olie. Schil de wortelen, snijd ze in dikke plakken en doe ze bij de uien. Giet de kikkererwten in een vergiet, spoel ze en laat ze uitlekken. Doe ze bij in de pot.
  2. Voeg de verschillende kruiden toe. Roer alles even om en overgiet dan met de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat ze zo’n 45 minuten pruttelen. Mix de soep dan en roer er de kokosmelk door.
  3. Werk de soep eventueel af met wat verse tomatenblokjes

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments