• Eerste keer koken in mijn eigen keukentje: soep met een... vork

The Christmas Countdown – Kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar

Met kerst moet je eten tot je erbij neervalt. Dat lijkt wel een ongeschreven wet. Eentje die iedereen nauwkeuriger naleeft dan de meeste echte wetten. Het is kerst. Er is familie, er zijn pakjes en er is eten. Veel te veel eten. Eigenlijk zit je na de hapjes en de eerste gang al ongeveer vol, maar je blijft eten. Tot en met het dessert, tegen dan een zoete marteling. Met elke hap gaat je kleedje een beetje strakker zitten, tot je tegen het einde van de avond het gevoel hebt dat het nooit meer goedkomt.

Een week later, met Oudjaar, speelt hetzelfde tafereel zich af. Iedereen zit vol, maar iedereen blijft eten. Want  het is zo lekker. En het zijn de laatste momenten van een oud jaar. Het lijkt wel alsof je geen nieuw jaar mag beginnen als je niet minstens één en liever nog twee kilo bent bijgekomen. Alsof elk jaar van start moet gaan met een slecht gevoel over die extra feestkilo’s. Wel, dit jaar doe ik daar niet aan mee! Ik overtreed de ongeschreven wet schaamteloos.

Vorig jaar verhuisden Merlot en ik net te laat. Pas op 22 december 2011 kookte ik immers voor de allereerste keer in ons eigen keukentje. Ik maakte toen Kokoswortelsoep… met een vork, blijkbaar. Maar twee dagen enkel soep kunnen al mijn mama’s dagelijkse patatjes en vlees niet echt helemaal goedmaken. Niet dat ik dik was toen ik nog thuis woonde, zeker  niet, maar in tegenstelling tot wat je altijd hoort, heeft gaan samenwonen alleen maar goede dingen gedaan voor mijn lijn. En dat wil ik ook in 2013 nog kunnen zien in de spiegel.

Daarom zorg ik dit jaar voor (een  mentale) marge in mijn kleedje. Dit jaar kies ik wat er in de weken voor Kerstmis op het bord komt. En het zullen lichte dingen zijn! Maar wel lekkere dingen! En allemaal verschillende dingen! En vooral gezonde dingen! Zodat ik op 24 en op 31 december zonder schuldgevoel kan genieten van zalig zondige en ongetwijfeld overdadige feestmalen…

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments