Juli in foto’s

Een iets andere invulling van m’n oude Instagram Instants-blogposts. In dit overzicht staan namelijk niet alleen Instagram-foto’s, maar ook foto’s die ik met m’n gewone camera heb genomen en nog niet heb gedeeld.

Dit was mijn juli in foto’s.

De Tour de France geeft mij het ultieme zomergevoel. Omdat ik dit jaar niet aan het werk of op reis was, heb ik bijna naar elke etappe kunnen kijken, compleet van begin tot eind. En ’s avonds dan
ook nog eens naar ‘Vive le vélo’. Genieten!

Als kers op de taart reed de Tour dit jaar door mijn stad. #tourlier

1 µChocolade_bananenbrood._Basisrecept_van_op_m_n__blog__met_toevoeging_van_cacaopoeder.__noooms

Ik maakte nog eens bananenbrood en gebruikte daarvoor uiteraard mijn eigen basisrecept, waaraan ik twee eetlepels cacaopoeder toevoegde.

Ik nam voor het eerst Tony’s chocolade mee uit de Albert Heijn. O-o… Gelukkig hebben ze geen Tony’s in mijn ‘gewoonlijke’ supermarkt.

Deze foto zette ik op Instagram met het onderschrift ‘To do today: absolutely nothing’. Het komt niet vaak voor, maar ik had absoluut niks te doen die dag. Het huishouden was onder controle, ik lag netjes op schema met m’n blog en uiteraard moest ik niet werken. Er zat voor mij dus niets anders op dan lezen, lezen en nog eens lezen. HEERLIJK. Echt zo’n vakantiedag zoals een vakantiedag hoort te zijn.

In juli reviewde ik enkele boeken. Ondertussen heb ik er nog zo’n vijf uitgelezen, dus het wordt alweer tijd voor een nieuwe ‘aMuse Rouge leest’.

Nadat hij al zo’n jaar op m’n verlanglijstje stond kocht ik dan eindelijk de Jawbone UP en ik ben er zo blij mee! Nu al één van de beste aankopen van dit jaar.

Uit eten in Den Draaiboom in Lier. Ik nam bruschetta met rundvlees.

Pan porn. Voor ik de NARS Orgasm had, was dit m’n lievelingsblush, en dat kan je wel zien. Ik kocht hem ondertussen al jaren geleden bij The Body Shop. De kleur kan ik niet meer aflezen omdat het doosje zo versleten is. Misschien wordt het eens tijd om afscheid te nemen.

Liefde voor streepjes. Links een kleedje, rechts een peplum top. Beide van H&M.

Zelf lust ik enkel mozzarella en Parmezaan/Grana Padano wat kaas betreft, maar m’n lief kan ik bijna geen groter plezier doen dan door een gerecht te maken waarin kaas de hoofdrol speelt. Daarom maakte ik in juli voor hem twee keer een salade met geitenkaas. Ook de liefde van mijn man gaat door de maag.

Mijn lief mocht voor zijn blog meedoen aan een Kingsman make-over battle en won! Zijn prijs? Een op maat gemaakt kostuum ter waarde van zo’n 700 euro… #saywhaaat Ik was de fotograaf van dienst toen hij zijn kostuum mocht gaan samenstellen. Dit is een sneak preview, maar veel meer foto’s volgen op zijn (intussen nieuwe) blog!

#grootheidswaanzin

Sedan (1)

De lieve nonkel & tante van mijn vriend namen ons mee naar Sedan… om te gaan dineren in het restaurant van dit hotel. Zij hadden daar namelijk al goede ervaringen mee en ze hebben geen greintje overdreven. Wat. Was. Het. Lekker! Dit was het hapje.
Sedan (2)

Mijn vriend en ik namen hetzelfde voorgerecht: kalfstartaar met truffelolie, rode linzen en kaviaar.

Sedan (3)Zijn tante nam een uiensoepje met schuim van Parmezaan.

Sedan (4)En de nonkel koos voor maki met ham en roomkaas-mousse.

Sedan (5)

Ook als hoofdgerecht kozen mijn vriend en ik voor hetzelfde: gekarameliseerd varkensvlees met ahornsiroop en puree met crunchy uitjes.

Sedan (6)

Zijn tante ging voor zalmforel met bonenpuree en koriander.

Sedan (7)

En zijn nonkel koos kip in een deegkorst met brandade van aardappel.

Sedan (8)

Eén en al chocolade. Uiteraard was dit mijn dessert.

Sedan (9)

De nonkel ging voor een ‘café gourmand’.

Sedan (10)

En mijn vriend en zijn tante kozen kaas.

Sedan (12)

Mijn eerste hartige pannenkoek ooit at ik de volgende dag in Charleville-Mézières. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zo ziet 5,5 jaar samen eruit wanneer je er net een vermoeiende eerste dag in Berlijn hebt opzitten. Starring mijn lief als ‘de vrolijke ananas’.

Meer (en betere) foto’s van Berlijn volgen trouwens nog in een aparte blogpost.

Hopelijk had jij net zo’n leuke eerste zomermaand. En dat het genieten mag doorgaan in augustus!

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  fieke 4 augustus 2015 (6:35 am)

  Heerlijk, een dagje alleen maar lezen!
  Ik ben benieuwd naar je Berlijn-update, ooit wil ik daar ook eens naartoe 🙂

 • comment-avatar
  Le petit requin 6 augustus 2015 (10:07 am)

  Hihi, die grootheidswaanzin 🙂

  Ziet er mij een zalige maand juli uit alleszins!

  En, proficiat voor je vriend 🙂 Sowieso al leuk dat hij met zo'n battle mag meedoen, laat staan dan dat hij nog eens zo'n sjieke prijs wint!