• Instagram Instants januari 2014

Instagram Instants januari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.

Dit was mijn januari. Ik nam met tegenzin afscheid van de kerstperiode, moest terug elke dag gaan werken en vierde 4 jaar samen met Merlot.

Op 4 januari gaven ze Harry Potter and the Prisoner of Azkaban op tv. Hoewel ik net nog het boek had gelezen en op dat moment bezig was in het vijfde Harry Potter-boek (De Orde van de Feniks), kon ik het niet laten om toch te kijken. Ik word het echt nóóit beu.

Hiermee maakte ik mijn studerend vriendje heel blij: een kom bomvol vitamientjes. Er zat peer in, kiwi, clementientjes, lychees, rozijntjes, allerlei noten en zaden en 2 Betterfood-koeken. Merlot had enkele maanden geleden eens zin in fruitpap (don’t ask, neither did I), vandaar dat we die nog in huis hadden.

Gewoon een doordeweekse dinsdag… Superlekkere én fotogenieke couscoussalade met aubergine en granaatappel. Ik heb enkele ideetjes om dit gerecht nog beter te
maken. Daarom heb ik het recept nog niet gedeeld.

Op 8 januari kwam de stad de kerstbomen ophalen. Op 7 januari vlak voor ik ging slapen, brak ik de kerstboom met pijn in het hart af. Ik stel het altijd zolang mogelijk uit omdat ik nooit graag afscheid neem van de kerstsfeer.

Volgens mij herkent iedereen dit beeld meteen: dé boekenwinkel van Maastricht. We gingen een dagje soldenshoppen over de grens. Helaas keerde ik enkel met een boek terug naar België. Het overkomt me niet vaak, maar heel af en toe vind ik gewoon niets naar m’n zin… Gelukkig was het een leuk dagje Nederland, ook al kwamen we dan met (bijna) lege handen terug. Ik houd echt van onze Noorderburen. Ik vind Nederlanders altijd zo vriendelijk en vaak veel opener dan Belgen. Jammer genoeg was het wellicht de laatste keer dat ik nog in deze indrukwekkende boekenwinkel ben geweest, want enkele dagen geleden hoorden we dat hij intussen noodgedwongen zijn deuren heeft moeten sluiten. Zonde!

Op Nederland 3 begonnen ze met seizoen 8 (het laatste) van Dexter. Het enige seizoen dat Merlot en ik nog moesten zien. Ondertussen hebben we alle afleveringen verslonden! Ik had een beetje schrik omdat het laatste seizoen volgens enkele vriendinnen echt slecht was. Gelukkig vonden Merlot en ik helemaal van niet. Enkel het einde is een beetje stom. En met het einde bedoel ik echt de allerlaatste 10 seconden van de allerlaatste aflevering. Nu is het wel afkicken geblazen. Dexter is één van m’n favoriete series aller tijden en ik val altijd een beetje in een zwart gat wanneer een serie helemaal gedaan is.

Kijk nu wat ik tegenkwam in de supermarkt: een nieuwe soort thee van Lipton, met muffinsmaak! Er was ook een soort met cupcakes en aardbeien. Ik hoopte vurig dat dit net zo lekker zou zijn als ik me voorstelde. Helaas was dat niet het geval. De thee was wel lekker, maar de muffinsmaak vond ik helemaal niet terug. De blauwe bessen gelukkig wel.

Op vrijdag, toen ik de wekelijkse boodschappen deed, had ik plots zin in garnaaltjes. Merlot moest die avond werken, dus ik maakte voor mezelf deze heerlijke garnaalcocktail. Soms smaken de simpelste dingen het allerbest.

Voor de garnaalcocktail gebruikte ik een halve avocado, maar aangezien ik de andere helft niet kon bijhouden (tenminste niet zonder dat die zou verkleuren) maakte ik daarmee een gezonde ‘chocolademousse’. Het recept is eigenlijk te simpel om recept te heten. Al wat je moet doen (voor 1 portie) is een halve avocado fijnprakken, daar 1 theelepeltje ongezoet cacaopoeder en 2 theelepeltjes honing aan toevoegen, en mengen. Het smaakt uiteraard niet exact zoals een gewone chocolademousse, maar het is een prima gezonde vervanger! De avocado proef je er echt niet door. De volgende keer ga ik de avocado blenden voor een nog smeuïger resultaat. Ik wil er ook eens andere smaakjes zoals kaneel of speculaaskruiden aan toevoegen. Of wat noten, of een overrijpe banaan…

Na ons dagje Maastricht moesten we uiteraard ook de solden in Antwerpen eens gaan verkennen. Daar slaagden we allebei beter. Ik ging met een kleedje en een cardigan naar huis en Merlot met 2 truien en een jas. ’s Middags aten we bij Wok A Way. Absolute aanrader. We namen allebei de Deluxe Crispy Duck Wok. NOM!

Op 28 januari waren Merlot en ik 4 jaar samen, daarom nam hij me mee uiteten naar het restaurant waar hij in het weekend werkt: den Draaiboom. Vroeger was dit restaurant trouwens van zijn ouders, dus Merlot is hier praktisch grootgebracht. Op de foto zie je het huisaperitief: cava met viooltjessiroop. Het aperitief heeft een paars-grijzige kleur die door het gedempte licht niet goed overkomt op deze foto, maar het is ontzettend lekker!

Als voorgerecht nam ik preisoep, Merlot coquilles. Als hoofdgerecht kozen we allebei deze skrei met preipuree en een champagnesausje. Merlot bestelde nog een chocolademoelleux als nagerecht, maar ik zat zo vol dat ik niets nam (al kwam ik wel in de verleiding). Opeens kwamen ze met 2 dessertjes én vuurwerk uit de keuken. We dachten dat er iemand in de zaal verjaarde, maar ze kwamen onze richting uit. Blijkbaar hadden ze gehoord dat we kwamen eten omwille van onze 4 jaar samen. Ze hadden dus niet alleen Merlots moelleux bij, maar ook een bolletje ijs met vuurwerk op voor mij. Het vuurwerk was helaas al uitgegaan toen ik dacht aan een foto (ik was te overdonderd), maar ik heb m’n ijsje met heel veel plezier opgegeten.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments