• Instagram Instants december 2013

Instagram Instants december 2013

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.

Dit was mijn december. Ik had tweeënhalve week vakantie en hoe meer tijd ik heb, hoe minder fotootjes ik blijkbaar neem. Zoals ik me had voorgenomen heb ik tijdens m’n vakantie vooral heel veel ‘niets’ gedaan. Dat wil zeggen: gelezen, geblogd, dvd’s gekeken en gekookt. Heerlijk!

Op de eerste maandag van mijn vakantie haalden we een kerstboom. Hoewel het al vrij ‘laat’ was (16 december), wilde ik er absoluut eentje hebben. Ik was vastbesloten om dit jaar optimaal van de kerstsfeer te genieten. Zelfs wanneer je helemaal alleen thuisbent en gewoon zit te lezen, hééft het iets dat wanneer je opkijkt je een kerstboom ziet. We zijn er twee winkels voor moeten afrijden (in de eerste hadden ze gewoon géén kerstbomen meer), maar we hebben er nog een leuke gevonden.

Van Mer kregen we nog deze ijzeren boompjes en kabouters (of zijn het Kerstmannen?),  waarmee we de woonkamer verder ‘opkerstten’.

Op donderdag gingen we kerstshoppen en was het plaatje helemaal compleet. Bomen met pakjes onder zijn de beste bomen!

Ik maakte voor de eerste keer ooit een saus met de karkassen van garnalen. Een werkje waar veel geduld voor nodig is, maar dat het absoluut waard is. NOM! (Het recept van wat ik ermee heb gemaakt, komt woensdag online).

Ah, zo moeten vakantieavonden zijn. Een fleecedekentje, een tas thee en McDreamy op dvd. Ik begon nog eens aan het tweede seizoen van Grey’s Anatomy. Sommige series kan ik blijven zien. Grey’s AnatomyDesperate Housewives en Dexter zijn m’n favoriete series aller tijden, en daar zet ik regelmatig nog wel eens een seizoen van op.

De foto doet het gerecht geen eer aan. Dit was lekker! Pasta met scampi en een zelfgemaakte mango-currysaus.

Deze foto nam ik op de ochtend van kerstavond. Op de foto zie je m’n hondje Pamplemousse. Zij was 17 jaar mijn allergrootste schat, maar nu moet ik haar helaas al anderhalf jaar missen…

Ik nestelde me in een van onze leeszeteltjes met het vierde boek van Harry Potter. Voor mij een perfecte kerstavond-ochtend.

Wij hadden op kerstavond zelf niets te doen (en Merlot moest helaas studeren), dus ’s avonds kroop ik in de zetel met The Fellowship of the Ring. Naast Harry Potter hoort Lord of the Rings er voor mij gewoon bij tijdens de kerstperiode. Ik weet niet waarom, maar het is zo.

Op kerstdag gingen we naar Mer. Ik maakte tomatensoep met mascarpone, kalkoenstoofvlees met kriekbier (recept volgt binnenkort), en deze lichte chocolademousse met crème anglaise en rode
vruchten was het dessert. Lekker!

De volgende dag had ik zin om gezond te bakken. Ik maakte deze havermoutmuffins met appeltjes, dadels, rozijntjes, noten en speculaaskruiden. Onzettend lekker. Het enige probleem was dat de papiertjes er niet goed afkwamen… (Misschien doordat er geen boter inzat?)

Terwijl ik zat te lezen, kwam Merlot eventjes naar beneden voor een pauze van het studeren. Hij had zijn berenmuts op en begon te dansen voor de boekenkast. Volgens mij betekent dat dat het hóóg tijd is dat de examens gedaan zijn!

’s Avonds was het tijd voor The Two Towers. De tweede Lord of the Rings is mijn favoriet van de drie.

Op oudjaar begon ik te lezen in het vijfde Harry Potter-boek. ’s Avonds gingen we naar vrienden, waar we tot 4 uur ’s nachts hebben gegeten en spelletjes gespeeld. De volgende dag was het een beetje recupereren van oudjaar en op de 2de moest ik helaas al terug gaan werken. Mooie liedjes duren in dit geval maar 14 foto’s lang…

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments