• Havermoutpizza

Havermoutpizza

De Pinterest-pizza was een groot succes. Helaas zijn recepten waarin bloem verwerkt zit per definitie niet erg gezond. Maar als je bloem zonder problemen kan vervangen door havermout in zoete baksels (klik, klik, klik en klik), zou dat dan ook niet lukken in een hartig recept? 

Ik schoof een experiment in de oven en haalde er een heerlijk geurende, knapperige en o zo vullende pizza weer uit. Hoera voor havermout!

Havermoutpizza

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • PIZZADEEG
  • 300 g havermout
  • 200-300 g Griekse yoghurt (hoe meer Griekse yoghurt, hoe makkelijker te mengen)
  • TOPPINGS
  • 6 el tomatenpassata
  • 2 tomaten
  • 5-6 sneden gerookte ham
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kl gedroogde oregano
  • Peper & zout
  • 50 g rucola

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C, heteluchtstand. Let op dat er geen bakpapier meer in de oven ligt. Dat waait omhoog door de hete lucht, waardoor er brand kan ontstaan!
  2. Maal de havermout tot meel in de blender. Doe het samen met de Griekse yoghurt in een mengkom en kneed met je handen tot een deeg.
  3. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit. Omdat dit deeg wat ‘breekbaarder’ is dan deeg gemaakt met gewone bloem, is het handiger om een drietal kleinere deegballetjes te maken, die afzonderlijk uit te rollen en de stukken deeg vervolgens terug aan elkaar te ‘plakken’ door er met je vingers op te duwen. Op zich is dit deeg dus een beetje lastig om mee te werken, maar dat vind ik een kleine prijs voor een gezonde pizza.
  4. Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met de tomatenpassata. Strooi daarop de gedroogde oregano. Verdeel de plakken gedroogde ham over de pizza. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes. Verdeel ook die over de pizza. Kruid met peper en zout.
  5. Schuif de pizza gedurende 20 minuten in de heteluchtoven op 220 °C. Maar begin hem na 15 minuten al in de gaten te houden zodat hij niet verbrandt. In sommige ovens gaat dat sneller dan in andere.
  6. Werk de pizza wanneer hij uit de oven komt af met wat rucola.

Additional Info

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

  • comment-avatar
    jessie 9 februari 2015 (7:40 pm)

    Wauw! Dat vind ik interessant….Ga ik zéker eens uittesten! Goed gevonden zeg!! Havermout rules hé 🙂

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 11 februari 2015 (9:00 am)

      Dank je zeg! 🙂 Ook zo'n havermoutfan daar? 🙂

    • comment-avatar
      jessie 23 februari 2015 (7:59 pm)

      Ja, mega!! En écht deze pizza vond ik geweldig lekker!!! Gaan we hier zeker nog maken!!