• de-happychallenge-logo

Happy Challenge week 9 & 10: dream BIG & wees trots

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters Kelly, Marieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Opdracht 9: dream BIG

Ik heb lang nagedacht over de negende Happy Challenge-opdracht, omdat ik vind dat ik die eigenlijk al in de tweede week heb uitgewerkt. Opdracht 9 luidt namelijk: Dream BIG! Het is de bedoeling om te vertellen over je grootste droom. Als niets jou in de weg zou staan (bijvoorbeeld praktische bezwaren als geld of tijd), hoe zou jouw leven er dan uitzien?

Wel, dat heb ik al laten zien in mijn droom-plog in week 2. Hoe ik mijn leven daar voorstel, is mijn grootste droom: wonen in een landelijk huis, met een grote keuken mét kookeiland. Nu ik er zo over nadenk, moet ik dan ook een poetsvrouw hebben om dat grote, mooie huis schoon te houden. Het hele huis is ingericht in lichte tinten, met hier en daar felle accenten. Ik heb opnieuw een hondje in huis en vul mijn dagen met schrijven, koken en fotograferen.

Of er ook een baby bij hoort, daar ben ik nog niet helemaal uit. Alhoewel, nu we toch aan het dromen zijn, dan kies ik toch voor een kindje, liefst een meisje, maar eentje dat meteen doorslaapt, nooit huilt, altijd braaf en schattig is en sowieso rosse haartjes heeft.

Opdracht 10: wees trots

In deze tiende en laatste opdracht is het de bedoeling om vijf dingen te noemen waarop je trots bent en vijf dingen die je hebt geleerd uit de Happy Challenge.

5 dingen waarop ik trots ben

 1. M’n blog. Het feit dat ik de tijd en energie vind om te schrijven naast m’n voltijdse job en huiselijke taken (al heb ik bij dat laatste wel veel hulp van m’n lieve vriend). En dat ik nog steeds vol inspiratie zit om elke dag iets anders te koken.
 2. Het klinkt een beetje pocherig (al is dat natuurlijk net de bedoeling van deze opdracht), maar ik ben ook heel trots op mijn Masterdiploma Vertaler Nederlands-Engels-Frans dat ik met onderscheiding en zonder één herexamen heb behaald.
 3. Op een bepaald moment (jaren geleden) heb ik een klik gemaakt en ben ik van heel ongezond eten overgestapt op heel gezond eten. Ik ben daarmee ettelijke kilo’s kwijtgeraakt en heb die nooit meer teruggezien. Ik laat me niet ‘vangen’ aan diëten, maar heb gewoon zelf een gezond eetpatroon ontwikkeld dat werkt voor mij en dat ik permanent kan ‘volhouden’, niet tijdelijk zoals een dieet.
 4. Mijn zelfkennis en inzicht. Ik kan heel goed ‘van buitenaf’ naar mezelf kijken. Ik ben een beetje mijn eigen ‘psycholoog’.
 5. Het feit dat ik enkele mensen in mijn leven heb bij wie ik helemaal mezelf kan zijn en tegen wie ik (bijna) alles kan zeggen.

5 dingen die ik heb geleerd uit de Happy Challenge

 1. Uit opdracht 4: wat ik wil veranderen – (Bijna) elke negatieve gedachte kan je omzetten in een positieve.
 2. Uit opdracht 5: just do it! – Soms mag (moet!) je aan jezelf denken. Als iets je blij en gelukkig maakt (bv. bloggen), dan moet je dat doen, al roept de volle mand strijk in de hoek van de kamer nog zo luid je naam.
 3. Uit opdracht 7: the happy list – Elke dag heel bewust leven. Schoonheid zit in kleine dingen, en als je niet oplet, mis je heel veel vluchtige momenten waar je blij en dankbaar om kan zijn.
 4. Uit opdracht 8: omring je met positieve mensen – Het onderscheid leren maken tussen mensen die je energie kosten en mensen die je energie geven, en leren dat het oké is om afstand te nemen van die eerste soort mensen.
 5. Uit de hele Happy Challenge – Hoe meer je zelf in je dromen gelooft, hoe realistischer en meer haalbaar ze lijken te worden.

Ik heb er ontzettend van genoten om tien weken lang met de Happy Challenge bezig te zijn. Kelly, Marieke en Lisanne, jullie zijn toppers. Onwijs bedankt voor deze mooie blogervaring!

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

 • comment-avatar
  Tiffany 22 maart 2014 (2:04 pm)

  Je noemt daar heel wat mooie dingen op om trots op te zijn! Zelfinzicht is iets heel moois. Ik heb het zelf ook wel, en het is gewoon ontzettend handig. Weten hoe en wie je bent en wat je wil. Ik ben er nog volop in aan het ontwikkelen, maar het is heel fijn. 🙂

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 22 maart 2014 (5:04 pm)

   Bedankt voor je reactie en het compliment, Tiffany. Zelfinzicht was het laatste ding waar ik opkwam, omdat het zo vanzelfsprekend lijkt voor mij. Maar ik vind het inderdaad ook een mooie om eens in de verf te zetten. Het is een hele goede eigenschap om te hebben, vind ik zelf. 🙂

 • comment-avatar
  Jody 24 maart 2014 (2:40 pm)

  Wauw, je diploma is echt wel iets om trots op te zijn. Niets pocherig aan! Ik heb jouw blog altijd met plezier gelezen tijdens de Happy Challenge, ik ga dat nu zeker nog regelmatig doen 😉

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 24 maart 2014 (5:12 pm)

   O wat lief zeg! Misschien ga ik wel (af en toe) meedoen met Marieke's nieuwe Change the World-challenge. Maar van mij mag je hier sowieso regelmatig komen lezen, hoor. Vind ik alleen maar héél leuk! 😉