Happy Challenge week 2: mijn droom-plog

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters Kelly, Marieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Dit is mijn invulling van de tweede opdracht: wat is je droom?

Vraag aan 100 bloggers wat hun droom is en 90 van hen antwoorden volgens mij: van m’n blog kunnen leven. There’s just something about blogging…

Het is inderdaad ook mijn droom om de hele tijd met mijn hobby te kunnen bezig zijn, met datgene wat ik – zoals ik in mijn vorige Happy Challenge-post al zei – met heel mijn hart en alle passie in mij doe.

Omdat andere bloggers waarschijnlijk wel begrijpen waarom ik dit dolgraag voltijds zou willen doen, leek het mij leuk om deze opdracht ietsje anders uit te werken. Ik kwam op het idee om een soort droom-plog te maken. Zoals de meesten van jullie wel weten, zijn plogs (photo blogs) momenteel hot in blogland: een hele dag foto’s maken van wat je doet en die in een blogpost gieten.

Een plog van een droomdag uit mijn droomleven zou er ongeveer zo uitzien.

Het is 8.00 uur. Heerlijk dat ik relatief lang kan slapen en me ’s ochtends niet hoef te haasten. Geen ochtendspits of treinvertragingen meer voor mij! Ik begin de dag met een heerlijk havermoutontbijt vol gezonde foodie-dingen.

Dit is hoe mijn keuken eruitziet: licht en wit, met een groot keukeneiland. Ik houd van bloemen in huis!

Knuffeltijd met de hond! Aangezien ik thuis werk, konden we eindelijk terug een hond nemen. Wanneer je gaat werken en een hele dag niet thuis bent, kan je dat niet maken, vind ik.

Eigen foto.

Tijd om aan het werk te gaan. Ik beantwoord reacties van bezoek(st)ers, werk mailtjes weg en tik blogposts.

Eventjes tijd maken voor de dagelijkse wandeling met de hond en m’n lunch. Wanneer ik daar zin in heb, zoals nu, combineer ik de twee! Ik geniet eerst van de wandeling in de natuur langs de mooiste plekjes van m’n stad, ga daarna op zoek naar een gezellig terrasje bij een leuke bistro en eet mijn lunch terwijl het hondje onder de stoel ligt te slapen.

Na de lunch/wandeling ga ik opnieuw aan de slag. Ik heb een kamer als kantoortje ingericht. Naast het werk voor mijn blog, schrijf ik freelance over gezond koken voor verschillende tijdschriften en online media. Daar ben ik de hele namiddag zoet mee.

Af en toe een kleine pauze onder het genot van een boek moet kunnen. Lezen in de veranda, omringd door de geuren van m’n potjes met kruiden… Zalig!

Eigen foto.

Wanneer mijn BF thuiskomt van zijn werk, begin ik aan het avondeten. Ik maak een veggie gerechtje waar we allebei gek op zijn: Parmigiana di Melanzane. Ik zet het op de foto voor mijn blog…

… mét mijn droomcamera: de Canon EOS 100D.

Eigen foto.

En ’s avonds kruipen we samen in de zetel met een spannende serie.

Nog eens: dit is niet echt hoe mijn huis en mijn leven eruitzien, dit is hoe het er in mijn mooiste droom ooit zou uitzien.

Wat is jouw grootste droom?

Misschien vind je dit ook leuk!

26 Comments

 • comment-avatar
  Annelies 26 januari 2014 (11:06 am)

  Dan hoor ik tot die 10%. Leuk geschreven weer! Die foto's zijn echt een fijne manier om te bloggen. Elke keer een stukje tekst erbij maakt het nog boeiender. Tof! Zou wel graag vaker zulke posts van jouw willen lezen en zien ;).

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 26 januari 2014 (3:36 pm)

   Bedankt voor je reactie! Om echt te ploggen zijn mijn weekdagen momenteel te eentonig, vrees ik. 🙂 Maar mijn weekmenu's en 'Instagram Instants'-posts doe ik ook altijd op deze manier: heel veel foto's met enkele zinnetjes tekst bij. Heb je die al gezien?

  • comment-avatar
   Annelies 27 januari 2014 (5:51 pm)

   Jep, ik volg je blog al een tijdje :). Kijk hier altijd graag naar je foto's! Leuk blog, hoor!

 • comment-avatar
  Annelies 26 januari 2014 (11:07 am)

  Schrijffout "jou" dus … oeps!

 • comment-avatar
  Christiaan Hupkes 26 januari 2014 (11:11 am)

  Het is een hele mooie droom, waarvan je ooit hoopt, dat die uitkomt.

  Mijn droom kwam al 10 jaar geleden uit:

  http://chriskrastdoorblogland.blogspot.nl/2014/01/wat-is-je-droom-ga-hem-waarmaken.html

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 26 januari 2014 (3:40 pm)

   Ik heb jouw verhaal ook gelezen. Wat leuk dat je jouw droom al hebt waargemaakt! Maar er is altijd plaats voor nieuwe dromen, toch? 🙂

 • comment-avatar
  Caroline 26 januari 2014 (11:16 am)

  Wat heb je deze challenge goed ingevuld! Hopelijk kan je ooit zo'n droom-dag eens beleven, het ziet er vrij realistisch uit dus wie weet.. 😉

  Mijn opdracht kan je hier lezen: http://featuringhermione.wordpress.com/2014/01/25/the-happy-challenge-opdracht-2/

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 26 januari 2014 (3:37 pm)

   'Vrij realistisch', wow, dat maakt me blij! Naar mijn gevoel lijkt deze droom mij nog héél veraf. Al weiger ik te zeggen 'onbereikbaar', ik blijf hopen en vooral dromen. 🙂

 • comment-avatar
  Fleur 26 januari 2014 (12:22 pm)

  Wat leuk dat je je droom zo omschrijft.
  Ontzettend leuke droom en heel creatief opgelost!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 26 januari 2014 (3:38 pm)

   Hallo Fleur, bedankt voor je leuke reactie! 🙂

 • comment-avatar
  Vintagirie 26 januari 2014 (1:44 pm)

  Wat een leuke invulling 🙂 Toevallig heb ik niet dezelfde droom haha, maar ik moet mijn artikel nog maken.

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 26 januari 2014 (3:38 pm)

   Leuk dat je reageert! Ik ben benieuwd naar jouw invulling van de tweede opdracht.

 • comment-avatar
  Jennn 26 januari 2014 (6:00 pm)

  Wat leuk gedaan!

 • comment-avatar
  Isabel 26 januari 2014 (7:41 pm)

  Haha wat leuk en een interessante invulling! Ik heb 'm zelf ook gedaan, hij komt binnenkort online!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 27 januari 2014 (6:20 pm)

   Bedankt! Ik zal jouw blog in de gaten houden.

 • comment-avatar
  SingleSofie 28 januari 2014 (5:23 pm)

  Leuke uitwerking van de opdracht, via een plog! Veel succes met je dromen!

 • comment-avatar
  Marieke 30 januari 2014 (7:44 am)

  Wat een leuk idee om de opdracht zo uit te werken! Super dat je meedoet 😀

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 30 januari 2014 (11:14 am)

   Bedankt Marieke! Super dat jullie dit initiatief hebben genomen. Ik kijk alweer uit naar de derde opdracht. 🙂

 • comment-avatar
  ofrosebird 30 januari 2014 (7:59 am)

  Haha, wat leuk en origineel om het zo in te vullen! 😀 Ik heb het gedaan met een stopmotion. En inderdaad, ik denk dat heel veel bloggers met jouw mee dromen en hopen dat hun plog er ooit ook zo uit komt te zien!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 30 januari 2014 (11:16 am)

   Dankjewel voor je reactie! Ik ben ook eens op jouw blog gaan piepen. Wat heb je dat tof gemaakt! 🙂

 • comment-avatar
  imperfectiondefinesbeauty 30 januari 2014 (11:32 am)

  Wat leuk, dat je de challenge op deze manier hebt aangepakt. Lijkt me best heerlijk zo'n dag. Op m'n vrije dagen van het werk leef ik ook zo, heerlijk hoor. Moest het altijd kunnen, zou top zijn!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 31 januari 2014 (3:38 pm)

   Leuk dat je een reactie achterlaat! Ik heb zo'n dag jammer genoeg nog niet mogen beleven… 🙂

 • comment-avatar
  Stephanie van Drunen 20 februari 2014 (3:57 pm)

  Wat heb jij 'm leuk uitgewerkt zeg! Deze ben ik nog niet eerder tegengekomen! 😀
  En ik zie DEXTER <3 Haha!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 25 februari 2014 (11:23 am)

   Leuk dat je reageert! 🙂

   Ik had per ongeluk de 3de opdracht (maak je droom visueel) al in deze opdracht verwerkt, oeps! Leuk dat je m'n droom-plog fijn vindt!

   Hou jij ook zo van Dexter? Ik heb jammer genoeg àlle seizoenen gezien en kan dus niet meer uitkijken naar nieuwe afleveringen. 🙁