• Goulashsoep

Goulashsoep

Al die vakantiefoto’s zouden je bijna doen vergeten dat het hier een kookblog is. Ik vond het dan ook de hoogste tijd om jullie nog eens virtueel een receptje toe te werpen. En het is er eentje om blij van te worden, hoor!

Ik geef toe: waarschijnlijk smaakt dit het allerbest wanneer je oorverwarmers en moonboots aanhebt, maar zoals ik wellicht al eens heb vermeld: lente, zomer, herfst of winter, ik eet altijd soep. Als jij niet zo bent, ga dan maar voor de ventilator zitten en beeld je in dat er buiten sneeuw ligt, you’re gonna wanna eat this!

 

Toen ik m’n vriend vroeg om de soep in de kom te scheppen terwijl ik foto’s nam, gebeurde dit. Ik vind het resultaat nog wel artistiek.

Goulashsoep

Wat heb je nodig?

  • 2 l runderbouillon (2 l water met 4 runderbouillonblokjes)
  • 700-800 g (mager) runderstoofvlees
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 2 dikke wortels
  • 2 el maïzena
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 kl (gerookt) paprikapoeder (Pimentón de la Vera)
  • 1 kl komijn
  • Peper & zout
  • Olijfolie of bakboter
  • Afwerking: peterselie, zure room

Wat moet je doen?

  1. Neem er een grote stoofpot bij. Snijd het runderstoofvlees in hapklare stukken en bak ze aan in olijfolie of boter. Zorg ervoor dat je pot niet te vol ligt. Het vlees moet echt kunnen bakken, niet stoven. Bak het desnoods in enkele keren aan.
  2. Pel terwijl het vlees aan het bakken is de uien en de knoflook, en snipper beide grof. Wanneer het vlees een korstje heeft, mogen de uien en de knoflook erbij.
  3. Was en schil de rode paprika’s (ik was ze trouwens eerst altijd omdat je toch nooit alle schil eraf krijgt) en snijd ze in reepjes. Ook die mogen bij in de pot. Schil de wortels, snijd ze in blokjes en doe ze bij de rest.
  4. Kruid alles af met 1 kl (gerookt) paprikapoeder, 1 kl komijn, en peper en zout. Laat eventjes stoven en strooi dan de maïzena erover. Roer, zodat de maïzena verdwijnt, en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer nog eens en overgiet met de tomatenpassata en runderbouillon.
  5. Laat de soep minstens een uur koken en werk ze eventueel af met wat verse of diepvriespeterselie. Een schepje zure room is lekker om de soep mee af te werken in het bord.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

  • comment-avatar
    Kelloggs 22 augustus 2014 (6:31 pm)

    Heb dit gerecht vandaag klaargemaakt en moet zeggen dat het een succes was.
    Mijn vriend is normaal niet zo'n goulash-fan, maar vond deze soep wel geslaagd 🙂
    We vinden ook alle twee dat de zure room de soep echt afmaakt.

    Doe zo verder Amuse-Rouge, ik probeer zeker nog eens een ander gerecht!

    Groetjes

    DOOL 😉

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 22 augustus 2014 (6:56 pm)

      Oh, superleuk dat je eens een reactie achterlaat, Dool! 😉

      Ik vind het een éxtra groot compliment wanneer een bepaald gerecht in de smaak valt bij iemand die dat eigenlijk niet zo graag lust, dus dankjewel om me dat te laten weten!

      Hopelijk valt het volgende gerecht dat je gaat proberen net zo goed in de smaak… Ik ben alvast benieuwd wat het gaat worden. 🙂