• gevulde paprika's

Gevulde paprika’s met rijst

Onlangs maakte ik waarschijnlijk de lekkerste gevulde paprika’s die ooit zijn gemaakt.

Op voorhand heb ik eventjes getwijfeld of ik het gehakt eerst zou bakken of niet. Ik koos voor de ene optie en was van plan om het de volgende keer dan op de andere manier te doen. Maar dat gaat niet door! Ik verander niets meer aan dit recept. Hoewel ik het zelf een beetje saai vind wanneer je op voorhand exact weet hoe iets gaat smaken omdat je het al eens hebt gemaakt, maak ik mijn gevulde paprika’s voortaan altijd zo…

Gevulde paprika's met rijst

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • 4 rode paprika’s
  • 100 g rijst + 2,5 dl water
  • 400 g gehakt
  • 1 sjalot
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 150 g zwarte olijven
  • 70 g rozijnen
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 2 tomaten
  • 4 dl tomatenpassata
  • 50 g gemalen Grana Padano
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 el basilicum (verse of uit de diepvries)
  • 2 el peterselie (verse of uit de diepvries)
  • 1 kl Pimentón de la Vera
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • VOOR DE RIJST
  • 250 g rijst + 6 dl water
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Doe de rijst samen met het water in een antikleefpotje, zet het deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken op een zacht vuurtje.
  2. Snipper ondertussen de sjalot en plet of snijd de knoflook heel fijn. Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie. Wanneer de sjalot glazig is, mag het gehakt erbij. Bak het rul.
  3. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze samen met de rozijntjes toe aan het gare gehakt. Kruid het geheel met de basilicum, peterselie, Pimentón, peper en zout. Roer er de gemalen Grana Padano door en meng er ook de rijst onder wanneer die gaar is. Dat wordt de vulling voor je paprika’s.
  4. Was en schil de paprika’s, snijd het hoedje eraf en haal de zaadjes eruit. Zet ze in een ovenschotel en vul de paprika’s voor de helft met de gehakt-rijstmengeling. Snijd het bolletje mozzarella in vier en leg in elke paprika één stukje mozzarella. Vul de paprika’s nu tot boven met de gehakt-rijstmengeling en zet het hoedje er terug op.
  5. Giet de tomatenpassata in de ovenschotel rond de paprika’s. Ontvel de tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ook die in de ovenschotel. Dat wordt de saus. Zet de schotel in de oven op 180° gedurende 40 minuten. Zet daarna nog 5 minuten de grill op.
  6. Terwijl de paprika’s in de oven staan, kan je de rijst voor erbij klaarmaken. Snipper daarvoor de sjalot en plet of snijd de knoflook heel fijn. Stoof ze aan in een antikleefpot in wat olijfolie. Voeg wanneer de sjalot glazig is de rijstkorrels toe en roer, zodat elke rijstkorrel een olijfolielaagje heeft. Giet er het water over, zet het deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken op een zacht vuurtje. Werk de rijst af met peper & zout.
  7. Serveer de paprika’s met wat rijst en tomatensaus.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments