• PowerSlim-muffin

Getest: PowerSlim-muffin en -muesli

Mijn schoonmoeder heeft mij gevraagd om enkele nieuwe producten van PowerSlim te testen voor m’n blog. Ik zeg het nogmaals: ik geef mijn eerlijke mening (beloofd!) en ik verdien hier niks aan. Oké, ik heb deze dingen wel gratis gekregen, maar dat kon eigenlijk even goed een straf zijn. Je weet immers maar nooit met dieetvoer…

PowerSlim veenbessenmuffin

Deze kant-en-klare (!) muffin zit verpakt in een zakje. Mijn eerste indruk was dat hij wat kleiner was dan ik had verwacht. Om je een idee te geven: het bordje waar hij op de foto op ligt, heeft een diameter van 9,5 cm. Maar goed, PowerSlim is en blijft een dieet, dus gigantische cakes mogen eten, zou wellicht wat te mooi zijn om waar te zijn.

Toen ik het zakje opendeed, kwam mij meteen een heerlijk zoete geur tegemoet. PowerSlim geeft als suggestie om de muffin doormidden te snijden en te bestrijken met wat plattekaas en light confituur, zo heb ik hem dan ook getest. En o, wat een heerlijkheid! Je zou zweren dat je een grote zonde begaat, maar het mag gewoon!

En dat formaat? Bij nader inzien, zeker groot genoeg. Doordat de muffin vol eiwitten zit, is hij ontzettend vullend. Perfect om het uit te houden van de lunch tot het avondeten.

Voedingswaarde:
energie: 145 kcal
eiwitten: 12,0 gram
koolhydraten: 2,2 gram
vet: 8,1 gram

PowerSlim muesli met chocolade en karamel

De muesli van PowerSlim zit verpakt in individuele zakjes van 20 g. Dat lijkt niet zo veel, maar wanneer je er zoals ik yoghurt bij eet, vult het verbazingwekkend goed. Natuurlijk is het niet te vergelijken met de 30 g havermout die ik normaal elke ochtend eet. Na mijn havermoutontbijt krijg ik pas na zes uur weer honger, met dit PowerSlim muesli-ontbijt liet m’n buik na zo’n vier uur alweer van zich horen. Maar toch een hele prestatie, vind ik, voor ‘maar’ 20 g.

Zeker wanneer je nog een gezonde (PowerSlim) ochtendsnack voorziet, is dit ontbijt een aanrader. Ook wat betreft de smaak. De ontbijtgranen zijn knapperig en smaken lekker zoet. De chocoladesmaak zit er zeker in, de karamel als je ’t weet, een beetje. Eigenlijk doen deze ontbijtgranen mij veel meer aan cruesli dan aan muesli denken.

Voedingswaarde:
energie: 81 kcal
eiwitten: 7,3 gram
koolhydraten: 7,8 gram
vet: 2,0 gram

Beide producten zijn verkrijgbaar bij  Slim Concept. Ook voor prijsinfo moet je daar zijn.

No Comments