• Erwtenrisotto-met-munt

Erwtenrisotto met munt en scampi’s

Erwten en munt zijn beste vriendjes. Ik combineerde de groene genootjes al in soep, in pasta, in vegetarisch broodbeleg en nu ook in risotto.

Hiervoor offerde ik een visdag op tijdens Dagen Zonder Vlees, maar deze risotto was het meer dan waard. Groen genot in een bord!

Erwtenrisotto met munt en scampi's

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 125 g risottorijst, bv. Arborio
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • Verse munt (Ongeveer 20 blaadjes, maar ga nu niet tellen, hé!)
  • Citroensap (Het sap van ongeveer een halve citroen.)
  • Verse Grana Padano (Of Parmezaan, als je dat liever hebt.)
  • Scheut witte wijn
  • 3 dl bouillon (Ik nam 3 dl water met een half bouillonblokje voor pasta’s en rijstgerechten.)
  • Scampi’s (Ik neem er altijd uit de diepvries, die al volledig zijn schoongemaakt.)
  • Bakboter
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Eerst een beetje voorbereiding. Pel de sjalot en de knoflook en snipper beide fijn. Weeg de risottorijst af, neem 3 dl bouillon klaar en doe je fles witte wijn open. Ziezo, je bent al bijna klaar.
  2. Smelt wat bakboter en/of olijfolie in een antikleefpotje waarvan je een deksel hebt. Voeg de sjalot en de look toe, en wanneer die glazig zijn geworden, ook de risottorijst. Zorg ervoor dat de rijstkorreltjes allemaal een beetje boter hebben gezien, en blus je potje dan af met een scheut wijn en de bouillon. Zet het deksel op je pot, zet je vuur zachter en laat je risotto in ongeveer 20 minuutjes gaar sudderen.
  3. Neem nu je scampi’s en je erwtjes uit de diepvries. Ontdooi de scampi’s door ze in koud water te leggen. Weeg 200 g erwtjes af.
  4. Rasp ondertussen ook al maar wat Grana Padano en snijd de verse muntblaadjes in reepjes.
  5. Na ongeveer 15 minuutjes is je risotto bijna gaar en mogen de erwtjes erbij.
  6. Neem een pan en verwarm wat olijfolie. Bak je scampi’s en kruid ze met peper en zout. Wanneer ze klaar zijn, mag er ook wat citroensap over.
  7. Werk de risotto af met de verse munt, peper, zout, een klontje bakboter, de Grana Padano en een beetje citroensap. Voorzichtig roeren, opscheppen – vergeet ook de scampi’s niet – en smullen!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments