• Weekmenu voor u 1

Een weekmenu voor u {1}

Ik kom nooit ongewapend een supermarkt binnen… Ik maak àltijd een lijstje op basis van een weekmenu. Wanneer ik dat vertel aan vriendinnen, is hun eerste reactie altijd: ‘maar daar kruipt toch
KEIveel tijd in?!’ Ja, maar die tijd levert dan ook wat op. Je spaart naar mijn idee heel wat centjes en stress uit wanneer je werkt met een weekmenu. Je moet je maar één keer per week de vraag stellen ‘wat eten we?’ En in je koelkast ligt niets wat uiteindelijk geen bestemming krijgt.

Nu, ikzelf doe niets liever dan bedenken wat we die week gaan eten, maar ik begrijp heel goed dat dat niet voor iedereen geldt. Daarom kwam ik op het idee om het werk voor jou te doen. Af en toe zal ik op aMuse Rouge een suggestie voor een weekmenu voor twee personen plaatsen, met linkjes naar de recepten én met kant-en-klare printbare boodschappenlijstjes. Leuk voor mij, handig voor jou!

Ik zorg ervoor dat je weekmenu gevarieerd is en past bij het seizoen. Enkel de boodschappen moet je nog zelf doen.

Omdat ik natuurlijk ook tijdens mijn lunches nog dingen opmaak, en ik hier enkel suggesties doe voor avondeten, zal je hier en daar wel iets van groentjes te veel hebben. Maar daar kan je natuurlijk altijd soep of een slaatje mee maken, hé. En als je echt ergens geen bestemming voor weet, mag je ’t me altijd vragen via de commentaar.

 • Maandag: Teriyakikip met wortelpuree
 • Dinsdag: Gado gado
 • Woensdag: Pasta met mangosalsa
 • Donderdag: Foe Yong Hai
 • Vrijdag: Zalmbulgur met limoenyoghurt
 • Zaterdag: Colifloroni
 • Zondag: Pastasalade met asperges en haloumi

Tip: bekijk eerst eens alle recepten. In het recept voor de mangosalsa zeg ik bijvoorbeeld dat je de andere helft van de mango zo kan opeten. Dat kan nu niet omdat je die andere helft twee dagen later nog nodig hebt.

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  Le petit requin 27 april 2015 (12:13 pm)

  Leuk! Ik denk dat ik niet per se het hele weekmenu ga overnemen, maar ik haal er sowieso heel veel inspiratie uit (alleen al omdat het deels recepten zijn van voor ik je volgde)!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 30 april 2015 (10:27 am)

   🙂

   Fijn dat je 't leuk vindt. Ik moet nog een beetje bekijken of het een blijvertje is. Er kruipt echt veel meer tijd in dan je zou denken, dus het kan helaas sowieso niets wekelijks worden.