• doelen februari 2015

Doelen februari 2015

 Terugblik doelen januari 2015

1. Mailbox opruimen

Ik heb meer dan 1.800 mailtjes verwijderd. Mailtjes die ik wil bijhouden of die ik nog moet  bekijken, heb ik in mappen geplaatst en voor nieuwsbrieven waarin ik eigenlijk niet geïnteresseerd ben, heb ik mij systematisch uitgeschreven. Er zijn al heel wat uren in gekropen, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. (Perfectionistisch, ik?) Er staan nu zo ongeveer 250 mailtjes in mappen. Dat moeten er veel minder worden. Dit doel mag deze maand dus nog eens terugkomen!

2. Keukenkasten uitruimen en anders indelen

Hier heb ik begin januari meteen mijn werk van gemaakt. De keukenkasten kregen nog eens een grondige poetsbeurt en werden weer eens wat praktischer ingedeeld. Dat lijkt wel een blijvend project hier. Elke paar maanden heb ik weer een ander idee over wat nu de meest logische en praktische indeling is. Herkent iemand dit of heeft alles bij jullie al jaren dezelfde plek?

3. Terug meer water/thee drinken

Ik heb zeker mijn best gedaan – en ga dat ook blijven doen – maar feit is dat ik tegenwoordig minder snel naar thee grijp. Zat ik vroeger bijna elke avond met een tas thee in de zetel, ontbreekt nu de zin erin mij compleet. Af en toe maak ik het wel, ‘omdat het moet’, maar het is niet van harte. Gelukkig eet ik bijna elke dag een halve liter soep, wat toch ook voor vocht zorgt.

4. Af en toe outfits fotograferen voor de blog

Dit is nog maar één keer gebeurd (klik), maar als niet eerst mijn lief en daarna ik een week ziek waren geworden, hadden we sowieso al meerdere outfits vastgelegd. Het plan is alvast om hier gewoon mee door te gaan.

5. ‘Nutteloze’ tv-avonden vermijden

Ook hierin ben ik goed geslaagd. Ik heb deze maand voornamelijk de nieuwe afleveringen van Game of Thrones, Breaking Bad en Grey’s Anatomy gezien. Daarnaast ben ik ook vaak op tijd naar bed gegaan om daar nog wat te lezen.

Nieuwe doelen februari 2015

1. Mailbox verder opruimen en opgeruimd houden

De perfectionist in mij wil een (quasi) lege inbox. Nu er ik vorige maand eindelijk aan ben begonnen, zou het zonde zijn om het niet ineens af te maken, natuurlijk. In februari moet ik van mezelf dus verder aan de slag met Project Inbox Zero!

2. Dag- en nachtcrème gebruiken

Ik smeer tegenwoordig veel vaker niets dan iets. Vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat ik me dat ooit ga beklagen, wil ik daar verandering in brengen nu het nog kan! Gebruik jij dag- en/of nachtcrème? Welk merk vind jij een aanrader?

3. Frans luisteren

Volgende maand ga ik stage doen in het secundair. Eén van de vakken die ik ga geven, is Frans. Nu heb ik een Masterdiploma Vertalen Nederlands-Engels-Frans, op zich durf ik dus van mezelf zeggen dat ik goed ben in talen. Maar er is een verschil tussen mondeling en schriftelijk, en dan vooral in het Frans. Schriftelijk ben ik heel sterk, mondeling vind ik zelf wat moeilijker. Ik ben ervan overtuigd dat dat deels komt omdat ik veel minder Frans dan Engels hoor. En daar wil ik deze maand verandering in brengen. De serie Les Revenants staat al eventjes op onze Digibox, dus daar kan ik alvast mee beginnen. Maar verder zijn tips heel welkom. Ken jij leuke Franse YouTubers, filmpjes, liedjes of nog iets anders, laat het me dan zeker weten!

Misschien vind je dit ook leuk!

8 Comments

 • comment-avatar
  C* 4 februari 2015 (8:41 am)

  Wij hebben afgelopen weekend eindelijk eens de keukenkasten uitgemest. Manman, ik kan alleen maar zeggen dat het hoog tijd werd. 🙂 bij ons blijft alles op dezelfde plaats staan, maar ik wil wel meer bakjes om alles ordelijk te houden.
  En die crèmes. Eigenlijk is het het gemakkelijkste om eens binnen te springen bij ici paris xl of zo. Heeft met huidtypetest en zo te maken. Zelf vind ik estee lauder wel goed.

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 9 februari 2015 (12:00 pm)

   Dat ordelijk houden is inderdaad het grootste probleem, hé! Je mag me zeker iets laten weten als je ergens handige bakjes hebt gevonden.

 • comment-avatar
  Jody 4 februari 2015 (9:54 am)

  Ik heb een reinigingsgel- en crème in een van Hema (your skin needs me), vind ik heel lekker! Nachtcreme smeer ik (nog) niet.
  Nog een fijne Franstalige serie is Maison Close, over een bordeel in Parijs in de 19e?18e? eeuw.

 • comment-avatar
  The Gent 4 februari 2015 (10:18 am)

  Frans blogpareltje: http://www.misspandora.fr/

 • comment-avatar
  Le petit requin 10 februari 2015 (10:21 pm)

  1800 mails?! Van een kuis gesproken! 🙂

  Ik heb een dag- en nachtcrème (allebei van Nivea), al gebruik ik die laatste quasi nooit. Dagcrème doe ik ook te onregelmatig op; misschien de helft van de week ongeveer. Nu ja, ik probeer dan maar te denken dat dat al beter is dan niets…

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 11 februari 2015 (9:10 am)

   Ja, ik heb het echt jaren laten aanslepen. *bloos*

   Ik denk om één of andere reden zelf vaker aan nacht- dan aan dagcrème. Misschien omdat ik telkens 's avonds in bad ga en dat dan meteen na m'n bad probeer te smeren.

   De helft is inderdaad al beter dan niets, hé! Misschien maakt het ook helemaal niets uit, maar ik wil mij later niet moeten afvragen of die rimpeltjes hadden kunnen worden vermeden door af en toe iets te smeren. 🙂