• Currently loving

Currently loving… {2016/1}

Oké, dus ik heb al in tijden geen fotoverslag meer gemaakt. Ik was nog van plan om de blogstilte te overbruggen met terugblikblogposts (is dat zelfs een woord?) maar dan deed de tijd dat ding wat ‘ie doet waar ‘ie zo snel gaat dat je met je ogen knippert en je plots al zo’n drie weken diep in het nieuwe jaar zit.

Omdat volgens mij de limiet voor hoelang je kan terugblikken op 2015 zo ongeveer wel verstreken is, heb ik besloten om dat bloggend tijdreizen te laten voor wat het is en mij te concentreren op het nu. En hoe kan ik dat beter doen dan met een nieuwe Currently-blogpost?

‘Currently loving’ meer bepaald, omdat ik op dit moment in mijn leven zo belachelijk blij ben.

Dus, currently loving…

 • … mijn job als leerkracht in mijn droomschool. Dat is meteen ook de grootste reden waarom ik zo gigantisch gelukkig ben. Als leerkracht heb je natuurlijk nooit garanties – tenminste de eerste jaren niet – daarom probeer ik bewust van elke dag te genieten. Sinds begin september, maakt het me helemaal niet meer uit of het week of weekend is. #exitfriyay
  Toegegeven, vakantie is altijd leuk, maar de eerste maandag na de vakantie vind ik minstens even fijn als de laatste vrijdag ervoor. Op vrijdag probeer ik trouwens altijd zo lang mogelijk te blijven hangen op school omdat ik me er zo fijn voel. En klassenraden, vergaderingen, zelfs oudercontacten woon ik met plezier bij.
  Gek, ik weet het. Maar eigenlijk vind ik het nog veel gekker dat ik vijf jaar lang niet heb geweten dat een fijne job hebben óók een optie was.
 • … m’n e-reader. Tegenwoordig heb ik de tv er zelfs grotendeels voor ingeruild. Ik wil dit jaar minstens 30 boeken gaan lezen. En het staat op Goodreads, so it’s practically a sacred vow. Ik ben alvast goed begonnen, want ik heb ondertussen bijna drie boeken uit in 2016, waarmee ik volgens Goodreads al één boek voor lig op schema. #yaystatistiekjes
 • … de kuisvrouw die we sinds een paar weken hebben. Nu ja, mijn lief stond grotendeels in voor het poetswerk, maar zo’n kuisvrouw bespaart me toch heel wat schuldgevoelens. Bovendien wordt het nu toch al zeker elke twee weken grondig gepoetst. En dat kon tot nog toe nooit worden gezegd. #oeps #confession #allesdelen
 • … het toetsenbordje dat ik sinds kort gebruik om te typen op m’n tablet. Ik hoop dat het me zal helpen om terug meer te bloggen. Deze blogpost typ ik alvast vanuit m’n knusse zetel, wat toch veel uitnodigender is dan m’n koude, eenzame bureau.
 • … mijn leerlingen. Want kijk nu!

leerkracht

De hashtag #schatjesvanpatatjes was nog nooit zo toepasselijk.

En wat maakt jou de laatste tijd zo gelukkig?

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

 • comment-avatar
  fieke 19 januari 2016 (5:13 pm)

  Wauw, wat een heerlijke post! Blij te horen dat er mensen zo euforisch zijn over hun job, en dan nog in het onderwijs :-).
  Hier zal ook veel gelezen worden in 2016, ik probeer aan minstens 24 boeken te geraken. En een e-reader, dat staat op de wishlist voor dit jaar. Welke heb jij?

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 19 januari 2016 (7:12 pm)

   Ik heb een Tolino, maar mocht ik er opnieuw één moeten kopen, dan zou ik voor een Kobo gaan. Mijn Tolino loopt immers af en toe vast. Dan moet ik op de reset-knop drukken (wat op zich al lastig is, want dat lukt enkel met een tandenstoker, en dat heb je nu eenmaal niet altijd bij…) en opnieuw al die instellingen ingeven. Ik weet natuurlijk niet of het aan de mijne ligt, of het een algemeen probleem is.

   • comment-avatar
    fieke 20 januari 2016 (6:10 am)

    Hier twijfel ik tussen Kobo en Kindle, met een voorkeur voor de eerste :-). Ik hoor dat heel wat mensen tevreden zijn over Kobo, en je kan er ook makkelijk aan geraken. Iets voor heel binnenkort dus.
    Hopelijk zijn je problemen snel over. Misschien kan je eens bij de fabrikant horen, of eens googlen of zo? Misschien hebben nog meer mensen dat probleem en hebben ze er een eenvoudige oplossing voor?

 • comment-avatar
  Le petit requin 5 februari 2016 (12:24 pm)

  Wat een zalig bericht om te lezen! Ik word er zelf helemaal blij van.

  Oh en dat van die kuisvrouw: he-le-maal herkenbaar, dus dat valt nog wel mee als confession hoor (ale, maak ik mijzelf tenminste troostend wijs 😉